En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Mallis 2010

Så är mitt tredje cykeläventyr på Mallis över och jag kan sammanfatta de sju cykeldagarna med enbart lovord: Bra väder (inte solstek), lagom varmt med andra ord, trevliga spanjorer, trevliga bilister och andra cyklister, trevliga vägar att utforska med Garmin som följeslagare och mycket skratt. Nåja lite regn fick vi allt men det var försumbart.

Att cykla uppför ett berg på 5-6% lutning och pulsen håller sig strax över 110 slag per minut känns riktigt bra. Längdskidåkningen i vinter har gett mig bra kondition men cykelmusklerna måste nog tränas inför kommande event. Fort gick det förvisso inte uppför men kul också att kunna njuta av omgivningen och hinna se det som andra kanske missar i sin strävan att besegra berget så snabbt som möjligt. Konstigt, jag tyckte det var riktigt kul med bergen, men det kan kanske bero på att jag är lite feg och därför med skräckblandad förtjusning vill prova just det som både skrämmer och lockar.

Att tänja på gränser och testa något nytt är något som känns som en utmaning och det är kanske därför att jag sticker iväg och cyklar racer fast många tycker nog jag är lite galen. Är även feg utför serpentinsvängarna, men i år vågade jag släppa på och tog kurvorna i en relativt bra linje genom att härma killarna som kom bakom och körde om mig. Det går faktiskt att lära gamla hundar att sitta - även om det tar lite längre tid.
Summa sumarum så gav de sju dagarna följande statistik:

Antal soldagar: 3 stycken
Antal punkteringar: 0
Antal cyklade km: 730
Antal höjdmeter: 7431
Antal fikastopp: En hel del
Antal mil i bil: 45
Viktuppgång: +1,5 kg (troligtvis muskelmassa ;-)), kan absolut inte bero på allt fikabröd, torkade aprikoser och fikon som jag åt i massor.
Antal fel av vägval: 2 (trodde inte alltid på Garmin!) Garmin å sin sida är otroligt bra att ha när man kommer på natten med bil i kolmörker och den visar vägen fram till hotelldörren - super!
2010-04-11 21:46.


Kommentarer till blogginlägget


Låter härligt! Hm, jag skulle nog definitivt vara "feg utför i serpentinsvängarna". :-) Bra jobbat!
2010-04-11Tackar, såg några stycken med både blåmärken och skrapsår så nog gäller det att vara försiktig.
2010-04-12Körde mc till spanien för några år sedan. Vi tog då vägen över Andorra/pyreneerna på ditresan. Där låg cykeleliten och pressade inför tour de france. Vi blev omkörda nedför!! av cyklister. Respekt. Jag önskar jag hade skinnställ ibland när jag cyklar. Jättefeg med andra ord.
2010-04-12Fantastisk med 73 mil utan punka. Jag bruka komma max 20 mil per slang! :-)
2010-04-12Tja, Hasse fick ingen heller så med andra ord blev det 146 mil punkafritt! Bra däck och grusfritt är det vinnande konceptet.
2010-04-12