Jessica Ahlstrand Carlsson

Tjuvstart

Envist vägrar jag att se de vintersporter som fortfarande är igång. Längd känns stendött, alpint rena sömnpillret. Skidskytte kan väl inte intressera nån vettig människa? För att inte tala om hockey, denna mördande tråkiga lek för förvuxna män som fått för många puckar i huvudet.

Jag vill ha vår, nu.
Utan snövallar och isfläckar, som jag halkar på hela tiden. +15 (minst), nya fräknar och underlag som är kompatibelt med sockiplast, eller allra helst helt bara fötter.

Jag brukar inte se cykel förens helvetet i norr, men i år har jag inte kunnat låta bli.
Längtan efter sol och värme (som ju hör ihop med cykelsport?) har blivit för stor. Och även om TV-bilderna från Italien och Frankrike avslöjade snö på en del ställen och mer än en cyklist via twitter meddelat att de håller på att förfrysa de smala låren, så kändes det ändå som mer vår än vad det är här i Stockholm just nu. Jag kan i alla fall drömma om att det är vår när jag ser cykeltävling på TV. För det brukar det ju va när jag ser det.
Ni är med?

Sen kan jag drömma vidare till juli. Om Ylva (tempot och minst en etapp till) och Johan (kungaetappen), vin, ost, ogenomtänkt vadslagning, engagerat hejande från soffan (som fick en av mina grannar att stoppa mig på gatan och fråga vem Andy va) och Tom Boonens lår.

Det blir väl sommar i år också?
2010-03-19 00:05.


Kommentarer till blogginlägget


När jag tittar på min cykel blir jag mest deprimerad. Den är inbäddad i en enorm snödriva och lär väl tina fram till midsommar eller så...
2010-03-19Vilken fantastisk blick för sport du har, Jessica! Svanberg på SVT Sport kan slänga sig i väggen!
2010-03-19Längdskidor är fortfarande intressant. Skidskytte är jag däremot klar med för den här säsongen.
2010-03-19Visst är det sjukt?
Elitserien avgörs när man hellre vill vara i solen utomhus och allsvenskans slutspurt inträffar under senhöstens ruskväder när man gärna hade suttit inne någonstans...
2010-03-19Hackspettarna är igång.
2010-03-19Jag säger bara GE HIT ORIENTERINGBARA SKOGAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010-03-19Fel skor?
2010-03-19