Rolf Öhlén

Lilla julafton

En pastellblå himmel med enstaka små ulltussar till moln. En skare som bär mina terrängskidor. Inte mina längdskidor som jag testade med först.

Den vita prästgården och kyrkan skymtar strax ovanför höjden. Skidorna blixtrar på skaren. Det här är som lilla julafton. Julafton då? Det är Kortvasan.

Nackdelen att ha skidpjäxorna på terrängskidorna är att de sitter inte riktigt bra i fästet och att vajerbindningarna glider av med jämna mellanrum.

Fördelen är att de är lätta att spänna med vajerbindningarna. Jag behöver inte lägga mig ner för att få runt dem och jag behöver inte uppbringa all min kraft att få fast dem.

Vid infarten till grannen kommer grabben travande. När han ser pappa åka skidor skyndar han hem och hämtar sina slalomskidor han just fått av en snäll granne.

Vi åker utför, upp, utför. Jag visar honom var jag ramlade igår.

Det är varmt. Vi får öppna overallen och ta av honom huvan.

Vi vänder och åker till prästgården igen för att åka pulka istället. Han dröjer. Jag går in. Han vill värma sig ett tag så jag kör till Konsum och handlar.

Ingen på byn. En bil står parkerad. Inne i affären är jag ensam kund men medan jag talar med den genomtrevliga, gravida kassörskan kommer det fler så jag får bryta samtalet och fara hem.

Nu ska jag avbryta skrivandet på denna blog för nu är det pulkabacken som gäller Smiley
2010-03-16 15:27.


Kommentarer till blogginlägget


Åh, vad härligt ni har det!!! En annan sitter fast på kontoret och kommer inte ut på dagtid :(
Mars är bästa vårmånaden - sol och skare!
2010-03-16