Rolf Öhlén

Näcken i Paradisbadet

I dag har vi haft en mysdag.

Eller skulle ha haft.

I vårt fall bestod mysdagen av en utflykt till den stora staden Örnsköldsvik och Paradisbadet.

Att komma in var inget problem även om det var kö. Jag simmade 40 längder medan frun tog hand om grabben. Så åkte grabben och jag ”Magic eye” två gånger under tiden som frun dukade upp den medhavda lunchen.

Efter maten var det fruns tur att få simma medan jag tog han om ättelägget. Han brås på far sin, försökte klättra över flickor i vildmarksforsen. Medan vi höll på att ta oss nerför forsen dök plötsligt frun i familjen upp. Det skulle hon inte gjort. Hon tappade balansen och slog bakhuvudet i kanten – hårt så hon såg stjärnor och blev yr och fick vila medan grabben och jag fortsatte våra badäventyr.

Bubbelpoolerna var avstängda. Vi vadade och simmade runt i alla skrymslen och vrår innan frun förenade sig med oss och vi tog oss till utomhuspoolen. Vattnet var svalt och strömmen – ja, vattenströmmen som brukar forsa runt folk och fä – var avstängd. Inget kul alls.

Väl inne vart det lite mer ”Magic eye” innan vi avslutade i ”Vildmarksforsen” där jag höll på att bli av med badbyxorna. Tre gånger. Fattades bara en fiol så kunde jag ha suttit där som näcken personifierad.

Efter badet tänkte jag överraska familjen med att bjuda dem på hamburgare men den snabbmatssylta som jag valde verkade inte falla sonen på läppen så jag backade ut och körde till macken eftersom vi behövde tanka. Efter det körde jag tillbaks till syltan där vi tankade oss själva.

En i stort sett trevlig dag med familjen bortsett från ovan nämnda missöden. Men jag börjar bli gammal. Nöter hellre längder i bassängen än kastar mig utför vattenrutschbanor. Jag har för dåligt kondition för att springa upp för trapporna.
2010-01-16 18:29.


Kommentarer till blogginlägget


Jag fick en bula i bakhuvudet som bultar ännu. Hoppas jag ej får några framtida men med tanke på tidigare sjukdom som kommer från hjärnan och blodtunnande mediciner. Men i kväll mår jag rellativt bra så när som på bultandet.
2010-01-16Skönt att ni är pigga.
2010-01-16Jag tycker familjen Öhlén ska ägna sig mer åt längdskidåkning på lägdorna hemmavid. Ramlar ni så är det i mjuk snö och bulor är sällan förekommande, fast ett blåmärke emellanåt kan man nog kanske inte helt bortse ifrån. God tur.
2010-01-16Låter som en härlig dag :-)
2010-01-17Jag befann mig faktiskt också i ett slags badhus i Övik i går - dock ej Paradisbadet.

Hoppas det gick bra med bulan.
2010-01-17Ett slags badhus? I Örnsköldsvik? Vilket då? Swedbank arena?
2010-01-17Nej, nej. Fortsätt att gissa. Alltså vad är Swedbank Arena och vad är Fjällräven Center? Jag tror att vi passerade byggnaden där det spelas hockey, men den hette ju Fjällräven Center.
2010-01-17Kempehallen? Jo, det stämmer, den har bytt namn till Fjällräven center. Fattas bara att laget byter namn. Finns ingen anknytning kvar till Modo. Laget hette från början Alfredshems IK (AIK) men sedan byggde bolaget Modo Kempehallen (ägarna och grundarna av bolaget hette Kempe, Modo sammandrag av Mo och Domsjös aktiebolag) så då bytte laget namn till Modo när bolaget blev huvudsponsor. Nu är bolaget historia.
2010-01-18I dag 18/1 mår jag mycket bättre i huvudet har t.o.m. tagit mig ut på en kortare rullator prommenad. men i går höll jag mig lugn för det snurrade lite i huvudet då.
2010-01-18