En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Väderomslag=värk?!? Har nån varit med om detta??

Helskumt, när frysboxtemperaturerna kom till norra Stockholm så har jag vaknat med molnande rygvärk och idag värre än vanligt.

Hört talas om att det fanns "Väderkärringar" förr i tiden. Finns det nån som får värk av väderomslag?
Eller kyla??

Skumt.

Ska ju bli mildare imorgon..
2010-01-06 21:57.


Kommentarer till blogginlägget


Lite gissningar i frågan kanske ;) Det kan finnas flera orsaker, någon som stämmer in kanske?

Det är inte ovanligt att folk spänner sig när det blir kallt och man är ute (och fryser lite), axelpariet åker gärna upp och kan på så vis skapa värk i traps/nacke som i sin tur även kan leda till huvudvärk.

Ett annat är kanske att du sover i en lägenhet eller i närheten av ett fönster där det skapas drag? Så du ligger i kalldrag under natten.

Och slutligen, vaknar du på natten av att det är kallt? Det kan lätt vara så att du har ändrat sovställning till att t.ex. skydda armarna och dra upp benen om du småfryser på natten, vilket leder till ryggvärk. (ta en extra filt på täcket)

Såg det där med maten, spännande, du kanske kan bjuda på ett favoritrecept?

/ Mattias
2010-01-06Jag bor i Österrike o här känner var o varannan av när vädret slår om. Speciellt gamla skador o ärr gör sig till känna.
Man kan tro på det eller inte, men det verkar stämma. Jag känner inte av något, men känner många som gör det...

/ Anna
2010-01-06Tack för uppslag! Tyvärr var jag lite otydlig - jag hade ont som f-n hela förmiddagen, flera timmar innan jag gick utanför dörren. Inge säng nära fönstret/inget drag. Vaknar inte på natten att jag fryser. Varmare än vanligt i lägenheten.
Anna S..lite läskigt men ändå fascinerande det du berättar om människor i Österrike. Finns det där så borde det finnas här..?
Typ att tjejer som blir svullna i menscykeln kan få mer ont, kan dragningskraften jorden/månen påverka också - som i ebb och flod? Högtryck/lågtryck - årstidesväxlingar? Skumt. Låter halvknäppt. Och intressant:-)

Har gammal steloperation i ländryggen/ärr även i höften där dom sågat ut en benbit. Värk i både opeationsområdet o i höften/tagstället - mao vid ärren.
2010-01-07Ps. Mattias, recept kommer:-D
2010-01-07Ja, det ligger verkligen något i det för det är så många som reagerar på det här nere. Men som du säger - finns det här borde det finnas i Sverige o där har jag inte alls hört talas om det...
Här i Österrike finns mycket mer alternativmedicin än i Sverige, man tittar mycket mer på månkalendern (det du skriver om dragningskraften jorden/månen), man tillämpar mycket mer naturmedicin än i Sverige (olika växtomslag, teer osv osv...)
Frågan är nu bara varför vissa människor reagerar på väderomslag o på hur månen står (många blir aggressiva vid fullmåne). Är det för att de ser på TV o redan vet att vädret ska slå om? Men förr i tiden hade man inte TV... Och förr i tiden gjorde man verkligen massa saker efter månkalendern - tex tog in veden för att den inte skulle mögla. Är vissa människor mer känslige/mottagliga? Men varför reagerar du nu? Du har inte kännt av något sånt innan? Har det hänt något i ditt liv precis?
Var o en får väl själv bestämma om han/hon tror på det. Många i Sverige är skeptiska men de flesta i Österrike är övertygade... Jag vet inte riktigt, jag står mitt emellan.

Hoppas det blir bättre med din värk o att du slipper det i fortsättningen så fort vädret slår om...!

/Anna
2010-01-08Hej Anna! "(många blir aggressiva vid fullmåne). " - ojoj hade verkligen ingen aning om det du berättar. Verkligen intressant! Mannen garvade och dom sa att det kanske ären varulvssvans som trycker på och åller på att växa ut i ländryggen;)
Själv tror jag att det du säger påverkar vissa. Hörde liknande teorier finns inom Ayurveda.

Varit med om det för, mellan vinter o vår förra året. Gifte mig då och tänkte att det var säkert omedveten stress eller nåt och avfärdade det hela. Men värk igen mellan hösten och vintern för ett år sen. Kollade då i gamla almenackor och sett att det hänt liknande sista åren. Hade oftare värk förr i tiden men troligen kunde jag inte urskilja att det kom vid årstidsväxlingarna.

Fanns ju folk som kunde hitta vatten med en klyka etc..undrar om dom oxå påverkas av jorden/månen.. Nää nu låter det utflippat:)..men kan inte låta bli att undra..
2010-01-11