Sandra Ehlers

Hur många badkar?

Lite sådär apropå summering av 2009, så blev jag just inspirerad av en viss kaffetråd här på Funbeat.

Frågan är: Hur många badkar thé har jag druckit under föregående år?
Jag skulle kunna mäta volymen på mitt badkar genom att tappa upp vatten i ett kärl med känd volym, mäta hur lång tid det tar, och sedan under tidtagning tappa upp ett varmt och härligt bad åt mig själv. Använda V = (dv/dt) * T och stoppa in dv (kärlets volym), dt (tiden det tog att fylla detta) samt T (tiden jag behövde vänta på mitt till bredden fyllda bad, obs, varning för översvämning vid nedstigning!)

Men jag är lat, så jag antar bara att det är ett standardbadkar som kan ta 180 liter vatten.
Nu dricker jag ca 1½ liter thé per dag, men det händer ju rätt ofta att jag är bortrest så låt mig medelvärdesbilda: 360 liter per år är rimligt. Jag har då druckit motsv. 2 badkar med thé under 2009!
(EDIT: badkarstorleken blev lite fel i början...)

När jag nu ändå tagit mig tid att summera 2009 så kan jag nämna att det var ett i minutantal klent år, men att jag aldrig tidigare (!) har klättrat på så många olika platser i världen (Europa) som jag gjort detta år. Och det är buskul! Jag har dessutom flera mål för 2010, men dem tänker jag hålla tyst med ett tag till.


External image
2010-01-04 13:10.


Kommentarer till blogginlägget


Tell me tell mee, please!
2010-01-04Blev inspirerad av att mäta mängden té i badkar... hm... men jag stannar i att fundera tror jag... men antalet toabesök då jag är hemma och pluggar säger mig att témängden jag dricker är koppiös. Sedan håller jag med Kristian: Tell me, tell me. Please! :) Btw, jag gillar fb och styrkeprogrammet mer och mer och blir med all sannolikhet en trogen medlem :) I morgon ska jag inhandla en pilatesboll och en ny springklocka! (Exalterad!!!) I morgonkväll ska jag köra mitt första styrkeprogram hemma, om allt går enligt planerna *än mer exalterad* ;)
2010-01-07