Jessica Ahlstrand Carlsson

matematik

33-14=19
och där har ni antalet år sedan jag va på en mattelektion senast.
känns skönt att klara det mest basala i alla fall.

nu hade jag tänkt att se om jag inte kan få plugga ännu lite mer inom mitt ämne och bli ännu lite odrägligare. för detta behöver jag lite mer betyg. och matte och ett naturämne krävs.
jag anmälde mig glatt till rubbet utan att tänka på det, men tänkte att jag kanske behövde repetera lite och beställde en repetionsbok.
(eller vadå repetera, jag slutade skolan efter sjuan och har aldrig läst årskurs 9 i matte.)
jag kan säga direkt att jag är rökt! förtvivlan ersätts av hysteriska skrattanfall som i sin tur avlöses av en övergripande leda inför precis allting.
förtvivlat PM till doktor RR löd: "jag drunknar!"
det vänliga svaret gick ut på att det kommer att gå bra och att jag nånstans där inne, bland all mossa och mögel, har en mattematisk hjärna som gillar siffror (formuleringen är min inte RRs).

nu har det gått en vecka och jag har ännu inte börjat gilla siffror. antagligen beror det mer på att jag blandat upp tiden med ms morrison, virologi, vin och lite annat skoj.

färdiggnällt för idag.
ha't bra ba.
2009-12-19 20:50.


Kommentarer till blogginlägget


1+1=3
Det vet ju alla!
2009-12-1969 är inte dumt.
2009-12-19Din hjärna är nåt av det skarpaste jag mött så jag är övertygad att den där RR:s svar inte alls va vänligt utan bara ren och skär sanning.

Läroböcker i matematik brukar inte va så pedagogiska så det gäller bara att hitta nån i sin närhet som kan va sådär grundläggande. Den där RR kanske?

Och om lilla jag kan traggla igenom både matte a, b och c med bra betyg så kan du!
2009-12-19Matte är bara för muppar!

/Maria, matteälskare
2009-12-19Underbart Jessica. Vin och matematik. Bättre än så blir det inte...
Jo, men det är inte bloggbart....
2009-12-19Du fixar det!
2009-12-20