Anna Karin D

Julstämning

Vi körde från Göteborg i hällregn och styv kuling. I höjd med Kungsbacka, i trakterna där, körde vi av motorvägen förvarnade av en vimpel i galet flapprande trasor i tröstlös kamp mot vinden. Klockan var väl två, halvtre och novembermörkret kröp redan kulet och luddigt in i märg och ben.

Olustmörker.

Men vimpeln gav hopp. Om skatter och fynd, lycka och glädje, för i köpstaden ligger Freeport och herregud vilka kap man kan göra där.
En Outlet. En MÄRKESoutlet till och med, en sådan kan man inte missa, tyckte P, den sanne optimisten.

Parkeringsplatsen var stor som sexton fotbollsplaner men bara fylld till en fjärdedel, vädret var kanske väl skräckinjangande till och med för en inbiten outletfan.

Tjugo meter på p-platsen åstadkom blötklibbande jeans mot låren.

En lätt bisarr syn mötte oss. Eller: en tämligen bisarr upplevelse kanske.
Små taniga rudiment till träd överbelamrade med julbelysning i blått klarade knappt att stå i mer än 45 graders vinkel mot marken. Regnet piskade mot tomtedekorerade reklamskyltar. Stormen slet mössorna av gråtande barn.

Och över allt ihop hördes Carola sjunga "Det strålar en stjärna..."

.....

Illamåendeframkallande helt klart - men också aningen komiskt.


Det fanns Nikeoutlet och Adidasoutlet och Pumaoutlet och en hel hop andra kända märkesoutlettar och inne på Nikeoutletten sjöng Christer Sjögren "Jingle Bells". (Illamående, inte komik).

Man fick gå utomhus mellan outletbodarna. Där, utomhus, försökte "White Christmas" (Bing Crosby tror jag bestämt, nåt gammalt raspigt hursomhelst, eller så var högtalaren fuktskadad) överrösta stormdånet och regnsmattret.

Vi kollade på Pumaskor i stl 49,5 och adidasoveraller, rosa, blanka, i stl 80.
De föll oss inte riktigt på läppen.

Därefter gick jag på toa, där var lugnt och befriat från julmusik och P köpte en liten skopåse som var nedsatt trettio procent. Ett fynd.

Sedan körde vi hem till Lund.
2009-11-29 08:57.


Kommentarer till blogginlägget


*fnissar*
Sa jag inte till dig i går att du skulle göra något som du mår bra av. Alltså inte besöka ett köpcentrum som adventsstämningsmys ;)
2009-11-29Jag har bara varit där på sommaren. Då slipper man julsångerna.
2009-11-29Tills vidare skriver jag *inte* upp Freeport på min "måste besökas"-lista :-)
2009-11-29Minnet av Outlet-äventyret i Kungsbacka framstår så tydligt igen. Din beskrivning får mig att åter känna stormbyarna från havet, regnet piskande på oss. En konstigt kuslig November-dis-stämning. Noll-attraktion! Varför föreslog jag detta :-) Det var skönt när imman försvann från bilfönstren, och vi åter styrde mot Skåne. De e kanske bättre på sommaren!
2009-11-29Älskar storm.
Avskyr julmusik.
Hatar julmusik på köpcentrum.
Skapar anti-julstämning hos mig.
2009-11-29