Jessie starlady

Prioritera mera?

Idag var jag för första gången på flera veckor ute hos min häst och "hälsade på". Det kändes verkligen bara som ett besök dessutom, eftersom jag mest visade mina föräldrar på var min häst bor nu någonstans. Efter en kort guidad tur av stallet och sadelkammaren och hur stooor hagen faktiskt är blev det lite mys med LitenSkiten (som jag brukar kalla min häst, mest för att han var sååå liten när jag köpte honom vid sex månaders ålder att jag tvekade på om han skulle växa över ponnymåttet - det har han nu redan gjort, tackochlov, men namnet hänger kvar). Han fick lite kli i pannan, mys på mulen och ett par bitar knäckebröd som mamma trollade fram från ingenstans!

Visserligen har jag ju varit sjuk i dryga två veckor, men det känns ändå inte som att jag har prioriterat helt rätt när vi ses lika sällan nu (när han bor 14 KILOMETER bort) som vi gjorde under sommaren (då han bodde 14 MIL hemifrån mig).

På samma vis har jag också lyckats komma efter med mina studier på ett sånt vis att jag hela tiden skjuter problemet före mig. Får vi verkligen inte höstlov snart? Eller är sånt bara larv när man väl har nått högskolestadiet? *hoppas inte* Det här har medfört att jag sitter och läser för brinnande livet så mycket att jag nästan inte minns vad boken handlade om när jag stänger en och öppnar nästa. Det var INTE så jag hade tänkt mig det här med att vara heltidsstudent... *muttra över sina egna tillkortakommanden*

Ovanpå detta har min träning blivit lidande. Självklart inte när jag var sjuk (då ska jag absolut INTE träna) men nu har jag varit tillräckligt frisk i en hel vecka för att få något vettigt gjort, men med den saken har det gått lite sisådär... Visst, jag har jobbat och simmat och vattengympat, samt klarat av min streakwalking som alltid - men hur går det med löpträningen egentligen? Inte alls skulle man kunna säga... *sucka*

Alltså är det bara att inse. Jag har planerat för dåligt och prioriterat för dåligt. FY PÅ MIG! Som ett led i denna "nyordning" när det gäller prioritering sitter jag tex här på funbeat istället för att jobba vidare på mitt etiska ledarskapsdilemma *host, harkel* och ikväll ska jag på bio med min systerson istället för att ge mig ut och springa.

BRA VA? *skrattar, suckar, himlar med ögonen och skrattar igen*
2009-10-28 17:45.


Kommentarer till blogginlägget


Det hemska med universitet och högskolor är just att de där fina små loven som höstlov, sportlov och påsklov inte existerar. Dessutom brukar de pracka på en extremstora uppgifter över jul. Vi hade föreläsning den 27:e december ett år, det tyckte jag var skandal och dök inte upp.

Träningsvila kan man ha några veckor på hösten, det gör att suget kommer tillbaka och håller i sig. Hästen däremot kan jag tänka saknar dig!
2009-10-28Lov?? Ok...vi hade "självstudier" på loven på högskolan*minns*...men Lov..nääää

Här laddar jag oxå för lite nystart...har liksom kommit på glid när det gäller strukturen ...när det gäller det mesta.
2009-10-28Likt förbaskat har du fler träningsminuter än mig!
2009-10-29du har ju jättemånga träningsminuter... hur gör du?
2009-11-01OK, du går... jo, jag SKA börja gå fram o tillbaka till jobbet igen, då blir det då 45-50 min per dag.
Lycka till med studierna! önskar jag fick plugga igen, älskar det! Den fria tiden (som man aldrig gör nåt vettigt av, och sen får man tokjobba, men det är något visst med det också.
2009-11-01