Kristina Elf

I mål!

Jiiippiiii! Jo, jag kom i mål Smiley. Krossade den gamla tiden! Nöjd? Nej! Vill du veta varför så ska du fortsätta läsa.

MIN DAG 26/9-09, dagen jag längtat efter. Vartenda jäkla träningspass, har jag tänkt, Liiidingööööööö.

6:30 Mobilalarmet skriker, gaaahhh. Har inte vart uppe så här tidigt på huuuur länge som helst Smiley. Trött!

7:28 Avfärd. Under bilfärden funderas det på upplägg av loppet. Bestämmer att gå ut hårt o sedan bara orka pressa på i mål. Må bära eller brista! Känner mej enormt laddad.

10:01 Framme. Har gott om tid till starten, precis som jag ville ha det. Hämtar nummerlapp. Strosar på mässan. Kollar in 15 km-loppet. Suger i mej stämningen, njuter i solen.

11:20 Mat. Pastasallad med kassler. Ligger i gräset och bara njuter. Spanar in folk som kommer & går. Skönt i solen. Har mina gamla skor på mej, känns inte helt ok. Har dom nya i bilen. Funderar.

Ja sen vette fan vad som händer. Kollar klockan. Rusar till dom där bajja majjorna. Köööööö, lång kö. Jajaja, väntar snällt på min tur. Får en känsla i kön att jag måste bort till mässan, till POLAR folket för att fråga ang om footpooden kan störa tidtagningschippet.
Luffsar till mässan, lite stressad. Inte helt ombytt och inte långt till start. Krockar med folk från Lokaldelen som vill bli av med vattenflaskor. Jag får 2 flaskor. Rusar iväg.

13:00 eller nåt sånt. Vid bilen byter om till rätt tröja. Superstressad. Det blir dom gamla skorna, hinner inte byta. På med utrustningen utom tidtagningschippet. Mycket rask promenad mot starten.

Visar sej vara en lång promenad. Kommer inte alls ihåg att det va så långt, bläää Smiley. Måste jogga lite för att va säker på att hinna till starten.

13:10 landar jag vid startområdet. Svettig stressad & lite lätt nervös. Medans skochippet fästes på foten går uppropet att startgrupp 6 är välkomna in i startfållan. Hjälp va jobbigt det va. Några minuter senare smyger jag in. Hinner samla mej lite innan...

13:20 PANG! Jaha...det där va nog startskottet. Trycker på klockan och försöker springa, men inget händer...
Det rör sej lite framåt, långsamt, men ok, nöjd att man inte missade starten.

Adrenalinet pumpar på hårt. Jag kommer ingenstans. Kollar klockan. Håller ca 5timmars tempo, eller nåt sånt Smiley, tänker att det här är inte kul. Kommer förbi nån enstaka innan det blir tvärnit igen. Suck!

Strax innan mellantidstagning 5,5 så lättar det en aning! Sen är det dags för första muggen med sportdryck. Med fasa tar jag en mugg ENERVIT. Hm, smakar ju gott, mycket nöjd Smiley

Sen är det inte supertrångt längre. Ytterfilsläge (omkörningsfil) är det som gäller. Försöker pressa på samtidigt som man måste hålla i 3 mil. Fortfarande trångt på många ställen.

Pimplar ENERVIT vid alla stationer utom vid ett ställe där jag missar det pga för lång kö. Tar vatten och blåbärssoppa istället Smiley

Någonstans efter vägen gör jag "give me five" med en kille i publiken som bjuder på lite energi. Får vatten av en liten tjej vid nån privat vattenstation. Ser en löpare utan skor. Vid aftonbladets hejarklack spelar dom en bra låt som ökar drivet lite Smiley

När jag har 1 mil kvar känner jag mej fortfarande pigg, men det blir ju genast lite tuffare bana då oxå.
Vid 5km kvar börjar rumpan kännas lite, får respekt. Vet plötsligt inte hur jag ska springa. Med facit i hand borde jag ha vågat lite mer. Borde ha struntat i respekten för Lidingö.

Jag tar mej i mål men aningens för mycket energi kvar för att vara helt nöjd. Visst, det känns i kroppen, självklart. Är ju egentligen inte pigg alls, men är inte helt slut heller. Det är ju tävling, då ska man väl frusta i mål. Har ju reserven kvar.
Får medalj, slukar lite mer blåbärssopa Smiley Mums!
Jag va snäll mot mej själv... jag kommer att klara att slå min tid nästa år igen!

Sen va det duschdags. Stretch vid bilen samtidigt som det slank ner en kanelbulle Smiley.
Hemresa med matpaus vid Hummelsta. Köttfärslimpa med potatis! Så jättegott!

Så nu med facit i hand:
* Ha ingen respekt!
* Träna mer backar...NERFÖR!!! Sliriga tvärbranta nedförs skogsbackar va tydligen inte min grej.
* Uppförsbackarna knäcker man Smiley

Framförallt vill jag tacka några gulkorn: Lilla A, Mamma, Therese, Jessika, Susanna, Rasmus & Eva. Ni vet nog nog själva varför just ni nämns med namn.
Pöss på er SmileySmileySmiley
2009-09-27 20:56.


Kommentarer till blogginlägget


fan bra jobbat :-)
2009-09-28Åh sötis!!!
Det är ju hur bra som helst! Rättare sagt du är ju hur bra som helst :-) !
Tycker det låter som en underbar dag ;)
Vilken prestation!
Dundergrattis!!!!!

2009-09-28Guuuud vad du e´duktig! Stort grattis!!
Blir jätteimpad och inspirerad av dig, det är så kul att läsa din träningsdagbok. Ha en skön vecka!
Anna
2009-09-29Bra jobbat! Vilken tid fick du? =)
2010-01-22