Jessie starlady

Uppdatering från "sjukbädden"...

Eller okej då. Jag ligger väl inte ner SÅ mycket.. utom i soffan vid TVn, men det är ju som vanligt det? Smiley

Förkylningen har övergått från hysteriskt rinnande näsa (man upphörs aldrig att förvånas över att något så litet kan producera så mycket?!?) till liiite snuvig och början till hosta. Drygt med hostan förstås, men det är samtidigt BRA för det betyder att förkylningen är på upploppet (mina följer alltid samma rutt: halsont - feber - snuva - hosta - borta!). TUR, med tanke på att det nu är mindre än två veckor kvar till Midnattsloppet.

Försöker att inte stressas av detta faktum. Tänker att - det jag inte har tränat innan nu hade jag ändå inte kunnat träna in på ett par fjuttiga veckor. Vet att det är sant dessutom, så det lugnar faktiskt.

Både jag och hunden är galet rastlösa vid det här laget. Stella, annars en lugn och stabil hund inomhus, terroriserar mig med "kacklisen" och "snodden" och vill ha dragkamp, leka kull eller vad som helst bara vi göööör nåt? Själv har jag för länge sedan lessnat på allt skräp som finns på TV och man kan ju inte äta heeela tiden (även om jag gör ett gott försök?!?) så jag är också mer än lovligt BBB.
[BoredBeyondBelief]

Eftersom jag på något konstigt vis blev PIGGARE av att jobba igår (jag mådde bättre EFTER rundan än FÖRE?!?), så tänkte jag att en lugn, men kanske lite längre promenad kunde vara okej idag. Tog med mig GPSen och gav mig ut på Gula Slingan i mitt hemmaspår. Den som SKA vara 5km...

Med tanke på att 3,5km-spåret har visat sig vara futtiga 3,3 så var jag inte helt pepp på att mäta upp slingan eftersom det kan innebära att alla mina tider måste skrivas om och troligen då försämras... Blääääh. Men. Jag är inte och har aldrig varit den typen av person som gillar självbedrägeri i såna här fall. Jag är för mycket detaljfascist för sånt, så det var bara att ta tag i "problemet" före nästa 5km-runda för att iaf DÅ kunna få en korrekt tid på en korrekt uppmätt sträcka.

Jublet inombords när jag insåg att femhundringen mellan 2,5km och 3km var LÄNGRE än den ska vara visste knappt några gränser. Visste ju redan att de sista två kilometrarna på "3,5km-slingan" var för korta, så alla plus från extrasvängen som gör 5km-slingan var viktiga!

I mål visar det sig att 5km-slingan är 4960m.

Jag BJUDER mig själv på de där 40 meterna i ärlighetens namn och struntar i att ändra mina sträckor och kilometertider. Från och med nu vet jag även att OM jag vill ha den exakt sträckan så måste jag bara springa ner till hörnet på klubbhuset så är saken biff!

Promenaden idag var grymt svettig. Dels för att jag ju inte är helt frisk ännu, men även för att jag är SÅ LESS på alla myggbett (jag är allergisk och det gör att mina myggbett svullnar och varar och har sig...) att jag valde att ta långärmat och långbyxor trots att solen och värmen tycks ha kommit tillbaka hit till södra Dalarna nu.

Fick förmodligen vätskebrist på köpet och hade huvudvärk när jag kom hem igen, men det gick över med vätskepåfyllning följt av 2½ timmes sömn. Nu har jag nyss tagit ett bad och sitter här och lufttorkar lite. Snart är det dags att äta något och senare ikväll har jag redan bestämt att då blir det pizza!

Ha en bra kväll där ute så tänker jag fortsätta krya på mig.
*hepp!*
2009-08-04 16:52.


Kommentarer till blogginlägget


Hej!

Att du vågar ge dej ut och promenera fast du är sjuk, tur att allt gick bra och du verkar vara i slutspurten på förkylningen. Stressa inte igång med löpningen, låt kroppen läka. Du vill inte ha hjärtmuskelinflammation.
Fin hund du har, visst är dom roliga när dom kommer och bär sina leksaker. Min vovve har en blå boll, dragknut( den 3:e som är nästan helt upptuggad) och en ekorre.

Krya på dej och lycka till!!
MVH Singing Lady
2009-08-05