Rolf Öhlén

Den vilda jakten på bullarna

Min fru Boel skickade iväg mig på ett ärende i går eftermiddag får jag väl skriva efterom ett nytt dygn har gått in. Uppdrag; Tanka bilen och fixa kanelbullar. Tänk, fast jag är man gav hon mig TVÅ uppdrag samtidigt. Det enklaste var att tanka bilen.

Problemet var att den mack jag hedrade med att fylla tanken - inte alla tankar som är fyllda med något och många som är fyllda med rena rama galenskaperna - saknade kanelbullar i den mängd som erfordardes för att morgondagens kafferep skulle avsluta lyckligt.

Det var bara att gasa vidare in mot en större ort och där söka upp en lämplig mackl som hade öppet, men hade de kanelbullar? Nej, inte där. Inte i den hyllan. Och...jo, ser man på, i frysdisken hittade jag en påse vilken jag omedelbart lade rabarber på. Nu skulle detta förmodligen lett till vilda protester hos personalen om jag gjorde det bokstavligt men nu var det bildligt talat.

Däremot protesterade jag hos personalen att det saknades påsar att ta chasewnötterna i lösvikt i. En expedit ryckte genast till min undsättning för att vägleda mig till att istället ta en av godispåsarna som rimligtvis borde finnas alldeles om hörnet eftersom nötterna var belögna på gavlen av hyllan med lösviktsgodis bara för att upptäcka att även de lyste med sin frånvaro. Ja, annars hade jag inte behövt besvära henne.

Nåja, det fick sin lyckliga upplösning och jag lyckades till slut få mig en påse och kunde något försenad återvända hem efter väl förrättat värv.
2009-07-16 01:59.


Kommentarer till blogginlägget