Markus Andersson

Rekordförsök på 400m

Kalmar Sommarspel. Har ett 400m-pers på 59.28i/59.46 och ett årsbästa på 59.98. Nu var tanken att landa under dessa tre noteringar, gärna 58.xx vilket vore trevligt. Har för jäkla många noteringar på 59.xx, 60.xx och 61.xx, dags att bryta trenden om bristande utveckling. "Satsar ju på medeldistans" i år har jag trumpetat ut, och då bör det ju faktiskt resultera i någon mindre förbättring även på lång sprint.

Ganska bra förhållanden, lagom varmt, för ovanlighetens skull inte blåsigt på Fredriksskans, grundlig uppvärmning om kändes bra. Sen gjorde jag dock missen att ställa in startblocken rekordlångt ifrån kroppen (som amatör-sprinter brukar jag alltid ha dem längre bak än proffsen, men nu blev det lite FÖR långt bak). Kändes ok på några tester inför start, men väl i loppet resulterade det i en dålig start och säkert några tappade tiondelar.

Tuffade sen på och det kändes ganska bra. Kanske lite FÖR bra? Tanken slår mig strax innan 200m, "har jag öppnat för SLÖTT"?? Som mycket ovan 400m-löpare är det ju lite svårt att disponera loppet perfekt. Blir stressad och stampar på gasen. Börjar kännas "bättre" i slutet av sista kurvan då benen börjar stumna, vilket de ju SKA göra på 400m. Annars har man tryckt på för lite och kommer bestraffas med en dålig sluttid. Sista 20-30m stumnar dock benen lite för mycket och jag tappar fart.

Klockan stannar på 60.11. ÄSCH!!

Förvisso bara 0,13 från årsbästat, trots dålig start ojämnt tempo under loppet och för stumma ben på slutet, men känslan av "60.11" är fortfarande "en medelmåttig skittid". De hade lika gärna kunnat diska mig, för jag låg väldigt nära innerlinjen i sista kurvan ganska länge och råkade säkert trampa på den någon/några gånger.

Jaha, varför bidde det inget REKORD ?? Tja, plättlätt egentligen. Jag har mig själv och skylla. Har inte kört ett enda träningspass som gör mig till en bättre 400m-löpare på länge. Ett 1500m-lopp för 2,5 vecka sen, ett tufft medeldistanspass för 3,5 vecka sen. Ytterligare några medeldistanspass 4-5 veckor bakåt men vi får gå ända tillbaka till maj för att hitta något sprint-likt träningspass. Suck. Orkar inte analysera närmare VARFÖR JAG INTE TRÄNAR NÅGONTING, men en gissning är väl att det som vanligt handlar om för mycket tävlingar, sen var jag förkyld nyligen också. Dessutom LATHET när det gäller styrkegympan som jag "av någon anledning" slutat med senaste månaden, men som säkert är viktig för sprint & medeldistans.

Klart som f*n det inte blir några personbästa då. Detta visste jag egentligen redan, men med en DÅRES envishet är man korkad nog att "hoppas" på pers i alla fall. Ja, tänk vad dum i huvudet man kan vara... hehe. Skrev bara här om dagen som en kommentar på mitt eget blogginlägg att "jag inte kan ställa ut skorna och sätta PB på NÅGON distans, utan måste TRÄNA först".

Så det är det jag ska göra nu. TRÄNA.
2009-07-15 20:44.


Kommentarer till blogginlägget