Anna Karin D

Tappad sug

Och var hittar man den?

Inte lust, less, inte kul, nollställd....

Sommaren är en tid då det är läge att bryta rutiner. Sommaren är en tid då rutiner måste brytas, för annars blir det aldrig av. På sommaren är det läge att känna att man lever, och att leva är att bryta rutiner.
Man kan komma en timma sent till jobbet till exempel. Man kan simma i en stenbrottssjö klockan 23.10 och man kan låta bli att sova. Man kan sluta städa och man kan sluta bry sig om huruvida tonåringarna nånsin går upp ur sängen.
Man kan ge sig ut på ett träningspass i soluppgången innan hettan lagt på locket och se gryningsljuset sila genom blå cikorior och man kan strunta i frukosten.

Man kan se till att ha semester och låta bli att stressas av det man anses bruka göra av en sommarsemester.
Man kan strunta i att packa bilen.
På sommaren måste rutinerna brytas, för hur ska man annars stå ut med höstens tvångströja?

Men jag har tappat sugen... till att bryta rutiner. Och orken att palla fortsätta med dem.
Schizofrent läge, eller hur?

Och den där inspirationen och driven jag hade att träna och prestera och kapa tider har för tillfället förbytts i ett "Jaha, och varför?"

Jag blir inte skarpare i konturerna för omgivningen för att jag springer i 4.45 tempo istället för 5.10. Jag är fortfarande en beige tant som är ett med tapeten. En patetisk skugga av en tid som var....

Så här sitter jag och stirrar håglöst in i just den där tapeten som förresten är beige, och hittar inte ens orden som beskriver hur det känns.

Jag är egocentriskt självömkande. Jag vill synas. Jag vill göra något oförglömligt....eller åtminstone vill jag bryta en och annan rutin.

Jag drar ändå till Ystad ikväll, kanske hittar jag en sug där någonstans i gränderna.
2009-07-07 16:48.


Kommentarer till blogginlägget


Det finns gott om tappade sugar.

Titta dig omkring och kanske du hittar något att inspireras av. Kanske är det dax att byta till någon annan träningsform.

Kanske är det också tid att hitta på något alldeles nytt som gör att livet känns kul.

En spa-helg i Ystad, Varberg eller Ronneby kan pigga upp. Om inte detta går för sig rekommenderar jag besök hos en massör då och då.
2009-07-07Ystad känns som en bra lösning.
2009-07-07Jag har hittat sugen och nu bollar jag tillbaka den till dig!
2009-07-07Tappad sug här med, men även en skadad fot som gör det lätt att acceptera det tappade suget.

Beige, säger du.... Det kan vara rätt fint, det är inget fel i att smälta in ibland. Det är i alla fall bättre att vara beige och ibland bli färgstark, än tvärtom. Tvärtom vill ju ingen bli. Hm.

Nä, ut och sola med dig så du bättrar på det tjusiga, beiga. Du behöver ingen annan färg i mina ögon.
2009-07-08Jag hittade lite i en gränd i Ystad, men jag lät den ligga så att du kunde plocka upp den istället. Hann du dit innan nån annan fick samma idé?
2009-07-08