Rolf Öhlén

Badrapport

Ribbersborgs kallbadhus 2009-07-04 kl 17:00
Efter att bränt fötterna (jag gick barfota, det var så hett att jag kunde nog ha stekt ägg på marken och trottoarerna av trä) i Koggmuseet i Malmö under premiären av Gångedagarna behövde jag svalka fötterna. Jag lyckades övertala min fru att köra mig till en badstrand och då valde hon gamla anrika Ribbersborgs kallbadhus.

Denna eftermiddag passade namnet illa.
Stranden får +++. Det var lite för mycket sten och definitivt för mycket folk vilket drar ner betyget.

Vattnet får ++-. Ganska rent men på tok för varmt så att namnet borde denna dag snarare vara varmbadhus.

Botten får ++-. Fin sandbotten till att börja med, sedan stenigt och väl mycket tång i vattnet. När jag dessutom hittar ett par badbyxor på botten blir jag lite fundersam.

Sammanfttningsvis; Det var roligt att bada vid den strand som gamle Östen sjunger om i "Det var en lördag afton" men inte mitt första val. En liten rangordning av de bad jag testat på vår sydsvenska resa;

Frillesås ++++
Ystads saltsjöbad +++-
Lomma havsbad +++
Hven Kyrkbacken +++
Ribbersborg ++-
Smygehuk (sydligaste udden)-

Smygehuk var steningt, fullt med tång så jag såg inte botten men det var inte heller någon badplats där jag gick i, jag vadade ut bara för att jag skulle bada vid Sveriges sydligaste udde, inget annat.
2009-07-04 19:50.


Kommentarer till blogginlägget


Du tog väl ingen sten med dig från Smygehuk? En kompis gjorde det men fick så dåligt samvete för att han hade gjort Sverige kortare så han fick vända tillbaka och lägga dit stenen igen.
2009-07-05