Rolf Öhlén

Lägg näsan i blöt

Jag vet inte efter vilka kriterier andra väljer badstränder- förekomsten av brudar som solar topless, vattentemperatur, tillgången till näringsställen och barer. Personligen väljer jag badstränder efter botten, strand, vattenkvlité och utsikt.

Jag vill ha en mjuk strand utan allt för mycket vassa klippor, en långgrund botten, lagom djupt och en obruten horisont. I sommar har jag tetsat Frillesås, Lomma, Ystad saltsjöbad, Smygehuk, Hven och Örestrand.

Förutom Smygehuk har Örestrand hittills varit sämst. Till Smygehuks försvar ska sägas att det inte är tänkt att man ska bada just vid den sydligaste punkten men det var just för att det är Sveriges sydligaste punkt jag envisades med att i varje fall vada ut och tång till trots.

Örestrand hade väldigt stenig strand och botten samt fullt med tång en liten bit ut. Enda anledningen att jag badade där var att frun ville i eftersom det var där hon gick på konfirmationsläsning.

Simma lungt i sommarvärmen
2009-07-04 08:45.


Kommentarer till blogginlägget


Skåne är ett bra landskap. Här har man tillgång till vatten på tre sidor + en del sjöar. En stor fördel är att det är nära till vatten på gund av att Skåne är så pass litet.

Kul att få lite rapporter. Bada på och njut av semestern.
2009-07-04Olika åldrar har olika perspektiv på vad som är på badstranden.
2009-07-04Långgrunda sandstränder, speciellt de som är så knökade att man får präga sig in med skohorn, är INTE min favvo.
Sjö, ensam, berghäll, stilla vatten, sen kväll eller tidig morgon....mmmmm
2009-07-04