Sandra Ehlers

Älskade träning

I cirka en månad har jag velat skriva mycket, både här i träningsloggen, i resdagboken och i den allmänna bloggen. Jag har lärt mig mycket och tänkt i nya banor (igen). Men det fanns ingen tid att skriva!

På torsdag skickar jag exjobbet till tryck. Idag hade jag och kollegorna i Karlsruhe genomgång av presentationen på KTH i juni. Saker börjar falla på plats, jag vågar tro på att allt kommer klappa efter månader av tighta deadlines till konferenser och exjobbsarbete.


Träningen har verkligen hållit mig på fötter. Av de senaste veckornas träning kommer jag ihåg flera ljuspunkter som peppat ordentligt:

*Klättring: har gått riktigt bra; har börjat ta mig acceptabla svårighetsgrader igen.

*Cykel: känner mig stark även om det inte varit fullt fokus där.
Kom t ex upp i 36.7 km/h med MTB på platten inne på Forschungszentrum i måndags, efter minimal accelerationssträcka och i 35 graders hetta. Jo, lite stressad var jag då.
De senaste dagarna har min trotjänare börjat knirra och knarra på diverse ställen; hann inte mer än olja in kedjan efter sista tvätten. Med en ordentlig kur klarar den sig nog ändå igenom en stillastående sommar, då jag är på annat håll. Väl tillbaka blir det dessutom en Rennrad *längtar*

*Pull-upsen går bättre; jag klarar ytterligare ett par fler reps per set. Nu måste jag snart sätta upp ett mål. 15*3 klarade jag förr, dit kan jag komma igen. Armhävningarna går förresten bättre och bättre. Och sedan har vi promenaderna ju som jag varit hyfsat duktig med.


Funderade över min träning och mina mål. Bestämde mig för att i höst/vinter satsa på explosivitet i överkropps-styrketräningen (som jag ju i stort sett har uppehåll i nu). Blev lite rädd av min egen spegelbild idag; visste knappt att jag hade så mycket ryggmuskler. Så jag har redan volym och uthållighet, bristen på explosiv kraft är min svaga länk. Det ska bli rolig träning.
Jag bestämde mig också för att periodisera träningen striktare. Både för att hålla det roligt och för att utvecklas mer.

Men nu i sommar ska jag bara glida med och utöva sommarsporter för nöjes skull. Förrutom två veckors klättring på Malta blir det nog mer fokus på kondition och sociala aktiviteter. Det är välkommet, helt klart.
2009-05-27 20:42.


Kommentarer till blogginlägget


"en stillastående sommar"? Jo visst! :-)
Skönt att kunna luta sig tillbaka och få distans till livet ibland...
2009-05-28