Anna Karin D

Mål, nya mål eller helt mållöst?

Jag hade (sådär lite halvt i smyg och för mig själv, eftersom jag egentligen är lite skraj för mål och risken att inte uppfylla dem och prestationsångesten och besvikelsen över misslyckandet och annat tjafs) satt upp två mål för i år. Fram till i december snarare.

Ett: springa en mil under femtio minuter.
Två: förbättra min tid på halvmarathon från förra årets 1.53.

Jag har ett tredje mål också. Fast det är väl egentligen inte ett mål, utan ett lite mer luddigt projekt. Det är att försöka skaffa mig ett mer avslappnat förhållande till prestationer, tävlingar och eventuella misslyckanden.

De två första målen har jag såhär i mitten av maj redan uppnått. Av någon anledning - de kanske var för lågt satta? Å andra sidan är det inte bra med ouppnåeliga mål.
Känns bra - men vad ska jag nu göra funderar jag i min egocenticitet. Hmm...
Njuta av segerns sötma? Slappa till sig? Låta luften gå ur mej som en trasig ballong? Springa mållöst i en allmän förhoppning om att göra sitt bästa och ha kul? Eller sätta upp nya mål? Och isåfall vilka? 45 på milen? Nä, det går inte..

Medan jag funderar på saken jobbar jag på mitt tredje mål. Det är verkligen en utmaning! Men det går allt bättre....
2009-05-12 16:59.


Kommentarer till blogginlägget


Sätt upp ett mål på 800 meter!
Funderar själv på att göra det.

(Och jobba vidare i lugn och ro med det tredje.)
2009-05-12Kan ju tänka ut någon annan typ av mål. Springa en viss sträcka...längre än du sprungit förut. Träna ett visst antal gånger i veckan eller x antal kilometer. Ha kul...absolut. Finslipa målet till 49.
Springa något lopp ute i landet eller utomlands.
2009-05-12Nej, jag tycker inte dina mål var direkt för lågt satta. Att du nådde dem så tidigt var för att du har tränat på mycket bra och kontinuerligt. Visserligen ibland under stor vånda och med överdrivet många suckar över hur dåligt det har gått. Men du har fått vara skadefri och har haft kontinuiteten och har tränat allsidigt. Så istället för att undra om målen var för lågt satta så bör du ge dig en guldstjärna för att du har träget kämpat på. Rent av exemplariskt. Och Leif_A är känd för att vara rätt sparsam med beröm och får man det av honom så är man värd det. Inget som kastas ut till höger eller vänster, nord eller syd.
2009-05-12Kan inte målet vara att försöka förbättra dina redan fina tider, eller att ligga stabilt på de tiderna under resten av året och att därmed kunna sätta ett realistiskt mål till nästa år? Eller att sätta upp små delmål - nästa gång under 48 minuter osv?

Jag tycker att du är bra och är imponerad av att du fått beröm från Leif-A!
2009-05-12Ibland kan det vara skönt att vara mållös, försöka bibehålla det man åstadkommit innan man går vidare. Så koppla av och njut en stund.
2009-05-13