Anna Karin D

Riktig mat

Om man till lunch (i lunchrummet) plockar fram en bit fryst pizza ur kartongen/påsen och värmer den i micron höjer ingen på ögonbrynen. Man är normal. Man är som andra. Man äter riktig mat. Varm mat. Lagad mat.

Men om man till lunch äter en medhavd dubbelmacka med kyckling/lax, avocado, nötter och tomat - och kanske tillochmed någon frukt därtill är man allt annat än normal. Man är antingen
a) matstörd (om man är smal)
b) duktig och kämpar på (om man är något rundare)
och man får stå till svars. Hela tiden. Svaret:"Jag gillar sådana här mackor" duger inte.
För det är inte riktig mat.
Oriktigheten måste sitta i temperaturen. Och i bristen på tillagning (micro)?

Om jag lägger en ostskiva ovanpå och micrar det hela några minuter, slipper jag hälsogalningstämpeln då?

För jag vägrar Billy's.

undertecknat "kan ni inte bara skita i vad andra äter?"
2009-05-08 12:55.


Kommentarer till blogginlägget


Tillägg: finns det någon kvinna som har ett helt okomplicerat förhållande till mat?
2009-05-08Fick höra ngt. liknande i går på fm. fikat då jag åt en fullkornssmörgås i stället för det winerbröd som chefen hade kommit med, men jag åt winerbrödet på em. fikat.
2009-05-08Jag har fått höra både att jag är matnörd och präktig. Jag tycker inte att jag kan vara det som regelbundet tar en dubbelmacka med räkost 30% fett. Det är ju som att äta vispgrädde...
2009-05-08Sno några McDonaldskartonger och lägg mackorna i.

(Fast naturligtvis borde andra ge fan i vad du äter till lunch.)
2009-05-08Åh, vad jag känner igen det där. Vissa verkar tycka att det på något sätt är fult att äta nyttigt. Åtminstone om man är normalviktig för då finns det tydligen inget skäl att äta bra mat. Eh? Jag insisterar på att vara en militant hälsogalning (i andras ögon), som dock gärna äter en bit choklad eller en skål med glass då och då. Det är de som är konstiga, det är vi som är normala. ;)
2009-05-08Hej

Va tråkigt. Jag kanske är lyckligt lottad, men här på jobbet så försöker vi peppa varandra. Iaf, alla dagar fram till fredagen-då tar vi kanske mer fram kladdkakan, men det är bara positivt om någon försöker äta bra, uppfylla något mål med träning etc. Det är iaf ingen som rynkar på näsan när man tar fram sin bönsallad...
2009-05-08Jag äter mer än gärna kladdkaka! Jag gillar det som är gott. (Och det är mina mackor).
En annan lunchrumsreplik (eftersom de flesta vet att jag tränar en del) är: Men varför håller du på så där, du är ju så smal ändå? Som om enda anledningen att träna/springa är att bli smal.
På mitt jobb är vi 90% kvinnor, det kanske beror på det.

2009-05-08En dag när jag var på riktigt dåligt humör skällde jag ut en person som kommenterade min mat. Minns inte ens om han sa något negativt... han kan mycket väl ha sagt något positivt, men jag blev så trött på att folk glodde i min matlåda.

Numera har jag aldrig det problemet. Jag äter för det mesta med bara killar...
2009-05-08Varje gång jag säger att jag inte dricker vin måste jag lugna omgivningen med tillägget "men jag dricker sprit". Det enda skälet till att jag inte dricker vin är väldigt enkelt: jag tycker inte det är gott. Och det enda skälet till att jag äter t ex avokado är att jag tycker det är så himla gott. Liksom jag också tycker om rabarbarpaj och vaniljsås. Och samma simpla logik ligger bakom att jag tackar nej till kladdkaka - jag tycker inte om det!

Såväl supersmala som kanontjocka kvinnor kan faktiskt avgöra och välja precis vilka livsmedel de vill äta. Hör och häpna.
2009-05-08God mat är ju trevligt. Nyss hemkommen fra Norge och brukermöte så måste jag berätta vad som hände på middagen. När vi satte oss till bords så hade vi en liten lapp med matsedeln. I sirlig skrift, säkert vackert men oläsligt för oss som behöver läsglasögon. Då berättade jag för de som satt nära mig vid bordet om att när jag var i Göteborg och var ute och åt så frågade tjejen som satt bredvid mig om servitören inte hade läsglasögon åt farbrorn som inte kunde läsa menyn. Typ, som man brukar låna ut slips på vissa krogar. Nu hade de inte det så den unga tjejen fick läsa menyn för farbrorn. Varför jag berättar detta? Jo, att farbrorn var jag har ni då gissat men kanske inte att tjejen var Karin Bj :-)
2009-05-08Vad är pizza om inte en varm smörgås men inte lika nyttigt som din smörgås även om den är kall.
2009-05-09