Lena Bernström

Jag HATAR cykelvägar

Jag har nu konstaterat att köra på en sk cykelväg är ett fullständigt omöjligt och fullständigt livsfarligt uppdrag. Testa att köra 25-30 km/tim på en eventuellt grusig cykelbana belamrad med dubbelbarnvagnar (ofta 2 i bredd), vassa kanter, tvära svängar, dolda kurvor, personer med Ipod, hundar med långt koppel där matte står på andra sidan och blanda det med hål i marken, krossat glas och mobilpratare så inser man snabbt att det är säkrare att ge sig ut bland bilarna...

Skulle i dag tidigt på morgonen köra från Hornstull till Huddinge sjukhus och hann under den resan på 51 min köra igenom inte mindre än 5 högar av glas-splitter, stanna vid 4 rödljus, väja för 2 bilar som var nära att köra över mig och sist men inte minst damen som pratade i mobiltelefon samtidigt som hon klev rakt ut på cykelvägen precis framför min cykel ....

Be aware!


2009-05-07 17:53.


Kommentarer till blogginlägget


Håller verkligen med dig om cykelvägar!!! Dom ska man akta sig noga för. Även om det är otäckt med snuddkörande bilister som verkligen vill visa att de minsann har koll på sin bil så är det inget mot att tampas med det du räknade upp. Jag cyklar aldrig på dylika vägar. (Måste erkänna att jag gjorde ett undantag igår för de har fräst vägen hemmavid)
2009-05-07Det är därför som gatorna är bra att cykla på.
2009-05-07Håller med det är helt livsfarligt!
2009-05-07Håller med dig, dessutom går folk mitt på gång/cykelbanan så du vet aldrig åt vilket håll de förflyttar sig när de uppmärksammar att någon vill köra om.
2009-05-07Jag lägger till gångtrafikanter som likt skrämda harar skuttar i ett sicksackmönster över cykelvägen om man plingar lite på dem innan omkörning.
2009-05-07det låter som att du haft samma problem som mig idag... jag håller mig faktiskt hellre ute på bilvägen ... Plingar man för att vara omtänksam mot fotgängare å tänker "var uppmärksam för här kommer jag" så tolkar de signalen istället som " flytta på dig idiot" å man får elaka kommentarer och ilskna blickar istället.
2009-05-07De där gångtrafikanterna är enna riktiga idioter. Var kommer de ifrån? Egentligen.
2009-05-07Själv stod jag på huvudet rejält i sista nerförslutet mot Hornstull på Hornsgatan förra sommaren. En kärring på trottoaren med sin schäfer i löpkoppel som helt plötsligt stack ut rätt framför min cykel när jag kom susande i rätt bra fart. Som tur var klarade både jag och cykel oss relativt oskadda, men kärringen skulle nog vara glad att hon inte åkte på en rak höger. Värst av allt var att hon inte verkade fatta varför det var en dålig idé att ha hunden springande på det viset. Nära att jag dog av en stroke pga en en bultande blodåder i hjärnan (av ilska) :-D
2009-05-08Hej! Har sedan länge insett faran att snabbt försöka ta sig fram med cykel., o tuffar stilla fram med min stabila 24 kg Batavus med superbra trumbromsar.
Har vilat från träning onsdag o torsdag denna vecka, tycker ett virus försöker angripa + att jag har litet muskelinflamm i några fästen. Axeln gillar eg inte vissa yogaställningar, men jag tcyker det är skönt med meditativ träning oxå.
trevlig helg/berit
2009-05-08Ja, det är min vardag när jag cyklar till olika möten genom jobbet. Huddingevägen är helt hopplös med alla rödljus. Man får sänka ambitionsnivån.....
2009-05-18