Markus Andersson

Rapport från Polen-lägret

Kom hem i torsdags från ett veckolångt träningsläger i Polen med min förening Högby IF, men har först nu fått tid att skriva några rader (och fylla träningsdagboken för nästan två veckor).

Summerat jättetrevligt att umgås med mina klubbkompisar en vecka och ägna större delen av dagarna åt träning. Dessutom har vi haft kanonväder hela tiden. Däremot har det inte blivit något fulländat "träningsläger" för min del då mitt knä begränsat mig en hel del från löpträning.

Vill inte inleda lägret med att sitta å titta på, utan var med på allt första dagen/lördagen. Morgonjogg innan frukost (4,5km/26min), intervaller på förmiddagen (5x1280m i ~3:28-fart) och sen löpstyrka/teknik/spänst + styrkegympa på eftermiddagen. Gjorde lite ont i knäet, men struntade i det och tänkte att jag kunde skippa morgondagens planerade långpass och att det då blivit bättre tills på måndag så är jag med igen.

Det gick dock långsammare än så och det blev ingen löpning alls varken sön eller mån även om jag följde med på träningspassen som sällskap, fotograf och sen körde styrka för ben & bål för mig själv vid sidan av, eller ibland gemensamt. Sen var det lite bättre så jag åtminstånde kunde vara med på den dagliga morgonjoggen tis+ons, men inga intervaller som var lite surt att missa. Istället körde jag en hel del löpstyrka i form av massa spänstiga hopp framåt & uppåt som knäet klarade nu + styrka för bålen.

Avslutade dock lägret på onsdagseftermiddagen med att få upp pulsen/ansträngningen ändå tack vare tungt underlag (sandstrand) och kraftig motvind = inget LÅNGT löpsteg vilket mitt knä är känsligast för.


2009-04-16 00:00.


Kommentarer till blogginlägget


Jäkligt surt att åka på träningsläger halv-skadad, måste ha varit rätt långtråkigt om inte annat.
2009-04-21Fanns det inga polskor?
2009-04-21Huvudsyftet med resan för min del var umgänget med klubbkompisarna, snarare än träningen i sig. Så jag tycker ändå resan var en mycket posivit upplevelse, trots att det såklart var trist att tvingas avstå en mängd träningspass.

Polskor fanns, men inga jag hade någon kontakt med.
2009-04-21Tråkigt att vara skadad. Jag har själv haft ont i ett knä till och från i drygt en månad och nu börjar jag bli riktigt less på det.

Men det låter kul med träningsläger i övrigt!
2009-04-22Så du bara finslipade startblockstekniken samt sprintsteget alltså?
Har fortfarande inte testat blocken...
2009-04-22Nä, det blev ingen sprintträning alls! Mer än styrkan då, som ju faktiskt har effekt även på löpkapaciteten. Högt tempo är dåligt för knäet, så att springa i maxfart gjorde jag inte ens på stegringsloppen inför de intervaller jag trots allt genomförde på lördagen.

Knäet är fortfarande inte helt ok, men kanske kan jag få till ett sprintpass i början på nästa vecka. Men någon bra sprintträningsperiod blev det knappast inför vårat möte på 100m... :-(

Men jag ska nog se till att ge dig smisk ändå! :-) Det nytrimmade personbästat á 2009 får dock sättas senare i år.
2009-04-22