Rolf Öhlén

Bergtagen

18 dagar. Så länge har jag låtit Godistrollet härja mer eller mindre fritt. När, hur eller varför jag åter lät honom komma in och ta över mitt liv igen vet jag inte. Under den tiden har jag dragit mig för att häcka på Funbeat. Jag har svikit mina löften och skämts för att erkänna det.

Några har tyckt att gruppen Funbeat streakwalkers har väldigt hårda krav; ”Gå minst en kilometer om dagen eller lämna gruppen.” Hade det inte varit för den hade jag nog undvikit att ens logga in.

Dessa dyngliga promenader är det enda som jag klamrat mig fast vid under denna tid då jag varit helt under isen och varit det enda som hjälpt mig att hålla kvar något av min livsstilsförändring.

Nu ska jag ta en dag i taget, en timme i taget, och asvtå från detta med snacks och godis som numera egentligen äcklar mig men som jag har så lätt att återfalla till. Jag vill särskilt framhålla fyra personer som den här gången hjälpt mig att för tillfället göra mig av med Godistrollet;

Ingmari Bergquist som gav trollet den första sparken, Evely P som verkligen gick i närkamp med det, Sylvia Stenfelt som anslöt till kampen och slutligen Avendesora som i går kväll hjälpte till att ge otäckingen nådastöten.

Åkte skidor i morse. Tänkte ta med mig kameran för att ta lite vårbilder. På andra sidan vägen kom jag på att jag glömt den. Vände om för att hämta den. Hittade den inte. Det visade sig att jag hela tiden haft den i fickan på den väst jag hade på mig. Kom iväg igen. Tog en bild, sedan tog batteriet slut. Suck.

I hemliga gläntan hade hararna haft party party. Tror jag det. De till marken ännu börjda björkarna utgör rena kalaset för en hungrig hare som då lätt kommer åt spröda knoppar och kvistar.

På väg hem såg jag en figur röra sig snabbt nerför backen en bit upp. ”Så trevligt med en skidåkare” tänkte jag för jag hörde ingen motor. ”Fast det var fasligt vilken vit bak den hade – och så den studsade sedan. Aha, var nog ett rådjur.”
2009-03-28 07:53.


Kommentarer till blogginlägget


Så skönt att det är fler som träffat "trollet". Bevis på att han finns :)
2009-03-28Tur att du inte hade bössan med om det hade varit omvänt.
2009-03-28Det bor ett troll hos mig med och han vägrar att flytta!
2009-03-28I allt elände måste jag ändå garva åt ditt kameratrasslande. That's life! :-)
2009-03-28Åh va jag känner igen mig själv, både med godistrollets kamp (den är hemsk nu!), kamera letande(drygt) och naturupplevelsen (underbart!).

Snön vräker ner här o det är kallt, kanske ska ta en skidtur till i år, trodde inte vi skulle ha några spår kvar nu. Bäst att passa på.
2009-03-28Bara att kämpa på, två steg framåt å ett bakåt. (t+)
2009-03-28Kommer med några uttjatade "tips"
Drick ett stort glas vatten!
Borsta tänderna!
Ät mera proteinrikt tillsammans med långsamma kolhydrater (mätt längre)kycklingfilé, magert fläskkött, fisk, kokt potatis,fullkornspasta,fullkornsris, grovt osötat bröd t.ex.sportknäcke, kokta och råa grönsaker, frukt! Det är myket man "får" äta!
Var rädd om din kropp, du ska bo i den hela livet!
2009-03-30Tack för de fina berömmet!

Ta nu trollet i handen och låt henom följa med på en härlig promenad. Det skulle ju bli molningt imorgon. Visa henom allt det vackra och mysiga, så kanske det slutar med att du har ett pepptroll istället.

Jag längtar efter att få läsa ditt nästa blogginlägg!
2009-04-02