Markus Andersson

Funbeat vs Puls

Som fd. Pulsare har jag sen övergången till Funbeat i aug/sep ifjol regelbundet kikat in på Puls lite då och då för att se vad som händer. Dock har jag själv inte skrivit något särskilt utan mest tittat. Nya Puls.se släpptes i december och strax efter nyår började jag "Blogga". Blev något inlägg eller två i veckan, vilket anmärkningsvärt nog räckte till att komma med på sidan "Hetast" som listar 4st bloggar som "Puls.se rekomenderar" och de inlägg som fått flest kommentarer senaste veckan. La dock ner i början av feb och har knappt ens besökt sidan sen dess.

Nu tittade jag in igen och kan inte låta bli att notera hur lite aktivitet det är, jämfört med Funbeat. Eller kanske även jämfört med Puls för några år sedan.

Tittar man på antalet diskussioner där någon postat ett inlägg IDAG är Funbeat uppe i 50st, Puls 5st.

Tittar man på antalet Blogginlägg listar Funbeat "de 20 senaste" och denna lista räcker bara ca: 3h bakåt i tiden. På Puls räcker listan över "de 10 senaste" 3 DAGAR bakåt.

Tittar man på antalet registerade träningspass IGÅR har Puls 33st utförda pass av 27st personer, varav jag bara känner igen 8st namn/alias och av dessa kan 5st räknas som "kompisar" (på internetnivå). Här på Funbeat finns ingen totalsummering, men mina kompisar har fått ihop ungefär lika många pass som hela Puls.se, nämligen 20st pers har reggat 31st träningspass.

Puls.se har dock funnits i klart fler år än Funbeat och det har VARIT betydligt mer aktivitet på forumet tidigare, så de har fått ihop 271.000 foruminlägg hitintills, vs Funbeats 20.000 diskussioner. Vet inte hur många inlägg i snitt en diskussion haft, men 13st krävs för att matcha Puls och det känns inte orealistiskt. Och då har alltså FB ungefär funnits halva Puls livstid.

Tja, kan inte påstå att jag känner behov av att återvända.
2009-03-19 11:37.


Kommentarer till blogginlägget


Amen.

Men offtopic i forumen är ett större problem här.
2009-03-19Håller med Henrik -Amen. Har en liten tråd där om hur jag tränar enligt FIRST fram till varvet, men jag orkar inte uppdatera längre. Det är verkligen dött på puls. Dom sköt sig själva i foten, undrar om dom är medvetna om flykten?
2009-03-19Inte själv varit på puls, kommer från piggelino. Där ser det likandant ut, med fotskjutning och liknande. Eller kan det vara så att Det är funbeat som *snor* alla forumaktiva användare och långsamt stryper alla alternativ ;)

2009-03-19Gillar Funbeat skarpt:
lite som Linux vs Microsoft.
Hoppas att man lyckas behålla det icke-
kommersiella stuket, även då medlemsantalet stadigt ökar.
2009-03-19Kikar in på puls någon gång i veckan eller varannan vecka. Behövs inte mer, det går ändå på några minuter att se vad som hänt sen senast. Jag sörjer det puls som var men livet går ju som bekant vidare.
2009-03-19Jag säger som Ava, livet går vidare. Tittar in på Puls någon gång per dag, oftast när jag reggar min träning. Jo, jag reggar dubbelt. Både på Funbeat och på Puls. Frågan är hur länge till.

Min extremt välfyllda gästbok på puls har fått växtvärk, står nästan still. Och nya Puls är fortfarande en betaversion med en massa buggar. Inte samma aktivitet som allas vår Olle.
2009-03-19Det är bra med lite andra infallsvinklar så att inte trådarna blir enahanda och tråkiga.
2009-03-19Ja, jösses. Noll behov även här. Jag har slutat att kolla på Puls helt och hållet, tog till och med bort bokmärket som jag hade på strategisk, lättåtkomlig plats.
2009-03-19Det enda som är bättre med puls är upplägget av forumet, men det är totaldött numera, så ett besök varannan vecka brukar räcka.
"Alla" finns ju här numera så mitt behov av att återvända är extremt litet.
2009-03-19