Anna Karin D

Vän av ordning

Längst ner i min trappuppgång finns ett utrymme, rätt stort. Och tomt. Det begränsas på ena sidan av väggen och åt andra av en halvhög trävägg. Uppenbarligen är det tänkt för något ändamål. På väggen sitter tre ilsket gula metallskyltar med ännu ilsknare svart text. På den ena står: AVSETT FÖR BARNVAGNAR. På den andra står: EJ FÖR CYKLAR OCH MOPEDER. På den tredje: ÖVRIGT AVLÄGSNAS UTAN ANSVAR.

Det hör till saken att några barnvagnar inte funnits i trappuppgången sedan min yngste son begagnade en sådan. Han är snart tolv år.

Dessa texter kan ju tydas på lite olika sätt.

Någon ställde dit en gammal TV. Den stod där väldigt länge. Tillslut försvann den; men efterföljdes ganska omgående av ytterligare ett anslag, denna gång av papper, där det stod att läsa att styrelsen tvingats avlägsna den TV någon oansvarig person ställt i utrymmet (avsett för obefintliga barnvagnar). Och att detta inte borde upprepas. Undanbads vänligen. Alltså den irriterande apparatuppställningen i trappuppgången.

Jag kan tänka mig att TV-ägaren läst på skylten. "Övrigt avlägsnas utan ansvar". Och tolkat den på sitt vis.

När trappuppgångens åldrande hyresgäster tvingas till rollatoranvändande - kan de ställa dem i utrymmet då? Eller kommer de att avlägsnas? Utan ansvar? Eller kanske ytterligare en skylt? "MEN OK FÖR ROLLATORER DÅ"

Jag kan förresten tillägga att den barnvagn vi en gång förvarade på nämnda plats stals. Just därifrån. Tillsammans med en pulka och en verktygslåda.
2009-03-13 13:20.


Kommentarer till blogginlägget


Ha ha, underbart!
2009-03-13Men tänk om du oförhappandes snart skulle bli farmor, bra då med gott om plats för en barnvagn!
2009-03-13Det är lysande. Det är bara att vräka ner trasiga vitvaror, elkotronik, allt som du vill bli av med så kommer de och fraktar väck det. Åtrevinningsstattionens "lämna vid er dörr-vi hämtar".
2009-03-14