Rolf Öhlén

Min mor var en fena på det - jag är det inte

Vinden som ven uteblev. Nåja, någon enstaka il men inte som jag förväntat mig och hoppats. Snöfallet hade upphört. Blev mer att trampa runt i snön än att åka skidor. Drog upp ett nytt spår runt prästgården.

Så fick jag för mig att jag skulle trampa upp lobryggan så jag och grabben kunde åka pulka där i eftermiddag. Det var då jag upptäckte det. Att jag inte kunde det som min mor var en fena på. Det som ibland kan vara ytterst irriterande för den åkare som kommer efter när backen liknar mer en rodelbana än ett skidspår. Jag kan inte ploga med skidorna så det är bara att stå på utför.

Varför skulle jag då vilja göra det? För att trampa till snön och få väck den lössnö som blev kvar så vi skulle få ett bra underlag att åka pulka på. Nu fick jag saxa uppför, åka ner, saxa upp igen, ner, trampa sidledes, ner och så vidare. Ska nu ut och försöka trampa till det sista innan jag ska hämta grabben på förskolan. Sedan kanske som sagt åka pulka och definitivt skotta av balkongen. Snart måste jag klättra ut genom fönstret för att komma ut på den annars.
2009-03-10 12:21.


Kommentarer till blogginlägget


Hur kan det komma sig?
2009-03-10