Markus Andersson

Vällingby skippas

Som nämndes i vecko-rapporten har jag skalat bort mängd och istället satsat på tempo för att slippa höftbesvären. Denna omfokusering till fart känns rolig och inspierande, då det helt enkelt ÄR roligare att springa fort än att samla km. Men den innebär också att jag ändå känner mig tvungen att skippa Vällingby Marathon.

Beslutet har hängt i luften ända sen skadekänningarna i slutet av jan gjort att träningen inte längre går som den MÅSTE om jag för ovanlighetens skull skulle vara förberedd för ett marathon och därmed ha hyfsade chanser på ett OK resultat. Efter 10st misslyckanden på 12st marastarter är jag less på att komma oförberedd. Likabra att ställa in loppet några veckor innan och koncentrera fokus till annat.

Senaste planen att skippa mängden men köra 2st långpass i marafart fram tills dess duger inte. Summerar man träningen är jag INTE tillräckligt förberedd. Ok "hyfsat" med långpass (för att vara mig) ända sen slutet av dec, men sett till mängd har det ända sen i aug ifjol endast blivit 2st mängdveckor (>80km) och dessa två kördes i januari. Sen årskiftet är dessa två veckor ensamna över 70km... Det DUGER INTE. Thats it.

Det positiva med beslutet är att jag redan kommande vecka kan starta upp sprint/medeldistans-satsningen 2009 i form av lite förberedande spikskopass på allvädersbanorna. Grymt kul jämfört med sega och långtråkiga långpass. Dessutom kan jag delta på Svenska Friidrottsförbundets årsmöte som går samma helg som Vällingby. Känns extra värdefullt nu i och mitt nya jobb.

Med anledning av detta har jag full förståelse om Kent Lindblad tycker förutsättningarna inför våran 100m-utmaning den 3 maj nu blir orättvis. Jag kommer helt enkelt hinna träna mer 100m-träning fram tills dess än han räknat med. Så jag accepterar att han redan nu erkänner sig underlägsen utan att jag för den skull tänker slå mig på bröstet och springa 1000st ärevarv runt hans hus med bjällror nattetid 2ggr/vecka fram tills nyår... Smiley
2009-03-08 22:23.


Kommentarer till blogginlägget


Jag tycker låter som ett klokt beslut.

Vad gäller Kent och kommande nattsömn så kanske det löser sig ändå. Ryktet säger ju att hans sambo är höggravid. Ett annat rykte förtäljer att bebisar ibland inte vill sova om nätterna...
2009-03-09Smart drag. Jag tror du tar ett klokt beslut.
2009-03-09Det blir ett bra träningspass att springa 1000 varv runt vårt hus, ett rejält långpass faktiskt. Frågan är om du ska springa runt eller på verandan, om du ska upp på den blir det lite klättringsmoment oxå. Multisport!
2009-03-09Ett ovanligt klokt beslut från din sida ;)

Det här med utmaningen är dock en annan femma. Visste inte att du tog så allvarligt på den att du var tvungen att helt omkullkasta dina planer bara för att klå mig.
I min plan låg ju redan ATT du skulle springa Vällingby i mina beräkningar. Fast detta kanske också betyder att du inte springer någon mara i år och jag redan nu kan inkassera vinst i första utmaningen på w.o eftersom du inte får resultat överallt? Men jag lovar att inte kaxa mig för mycket. Kanske inte ens trycker upp en tröja med texten "Jag slog T-N 2009"
2009-03-09Nja, om jag inte springer någon mara lämnar jag wo på just marasträckan, inte på hela utmaningen.

Men jag tänker släpa mig igenom Växjömaran, oavsett om jag är förberedd eller ej. Där finns det ingen tävlingssäsong eller så som störs av ett marathonlopp.
2009-03-09Klokt att skippa maran så att du har chans att slå Kent på 100m. Det gäller att prioritera rätt! :-)
2009-03-10