Markus Andersson

Vecka 10: Äntligen nöjd! :-)

Mån: Vila (30km-långpass igår)
Tis: 4x100m i nästan maxfart (spikskor/allvädersbanor), totalt 6,5km
Ons: 6km stegrad fart 4:50-27-10-01-3:45-36 (först kl. 21.50!! :-S)
Tors: VU 10km tröskelfart 37:20, 3:44/km, totalt 14km
Fre: ~18x1min med GRC ~3:30/km, totalt 8,5km
Lör: Vila/Promenad 2,7km
Sön: VC 8, Rälla: 4.630m 1a på 15:56, 3:26/km

Har varit mer eller mindre missnöjd med träningen ända sen januari. Regelbunda skadekänningar har följts av "försök till uppstart igen" med återfall, etc. Eller kanske snarare inte några seriösare försök alls pga att jag kännt av lite lätta skadekänningar och då valt att ta det försiktigt = vecka efter vecka har gått utan att jag riktigt har fått till den nivå på MÄNGD och LÅNGPASS som jag velat - och som jag är i desperat behov av om det ska kunna bli något vettigt resultat i Vällingbymaran 28 mars.

Denna vecka landar löpmängden på 43.5km, det är väl fortfarande dåligt? Varför är jag plötsligt nöjd nu?? Jo, därför att jag GETT UPP ambitionen att få till någon särskild mängd. Detta har inneburit att jag inte haft några känningar alls av höften utan kunnat träna på precis som jag vill, och bara en sådan grej bidrar ju till "nöjd-känsla". Ja, bortsett från mängden då, som jag helt skalat bort och istället satsat allt på TEMPO. Men då har jag å andra sidan fått till 3st riktiga tempopass + två mindre tuffa. 3-5st tempopass på en vecka tycker jag är bra träning, oavsett löpmängd. Tidigare har jag snarare sumpat möjligheten till hård tempoträning sett över veckoperspektiv pga ständiga försök att få upp mängden = långsamma km-samlarpass som hållt höftskadan igång men gjort att det aldrig blivit någon tuffare träning på veckonivå.

Resultatet av denna tempovecka är att formen också verkar vara lite smått på G, efter att jag tyckt det stått stilla eller t.o.m. gått neråt senaste tiden... 3:26/km på söndagens halvkuperade terränglopp är inte så värst långt ifrån fjolårsformen (som var bra på vårkanten), samma lopp löptes även ifjol, som då inte gick mer än 6 sekunder fortare... Smiley Trodde jag låg längre efter än så.
2009-03-08 21:41.


Kommentarer till blogginlägget