Markus Andersson

Vintercupen 8, Rälla - 4.630m

Till skillnad mot förra gången då jag körde ganska lungt och avvaktade till spurten ville jag nu köra på hårt hela vägen och få en så bra tid och så stor segermarginal som möjligt. Trots att jag drar på ganska friskt hänger Tobbe med i rygg, vilket stressar/inspirerar till fortsatt bra fart. Första km på 3:16, ändå inte så våldsamt ansträngd så dagsformen kanske är lite bättre nu efter en "fartvecka" ? Fast 1:a km lutade nog lite neråt i snitt.

Lite senare började han släppa lite, lite, men först i den stora nerförsbacken mot 2km fick jag en lucka på 10-15m. 2a km på 3:21. Ganska snart därefter svänger vi dock lite tillbaka och det blir istället en stor uppförsbacke där han nästan kommer ifatt igen. Direkt efter att backen tagit slut börjar jag dock dra ifrån igen, även om det fortsatte luta lite uppåt. 3:40 på 3e.

1,6km kvar alltså och jag var på förhand inställd på att "köra själv" så att jag nu känner mig ohotad spelar ingen roll. 4e på 3:34 var visst ändå inte så snabbt, men kanske lutade det lite uppför? Banan är mätt med mäthjul så markeringarna stämmer nog. Sista 630m gick i alla fall på 2:05 = 3:18/km och sluttiden 15:56 ger 3:26/km. Helt ok tycker jag. Då skulle det kunna gå ner mot 3:20/km på en flack asfaltsbana (nu lätt kuperad terräng + två en stor nerför + uppförsbacke) och då är formen ändå inte så halvdann som jag trodde.

Tobias dryga halvminuten efter på 16:30 och Anders Dahlström som också deltog denna gång hade 17:10. Den senare tyvärr problem med knäna så formen är fortfarande inte riktigt på uppgång... får hoppas det löser sig snart, Terräng-DM är om 1,5 månad och strax därpå Terräng-SM, Kyrkstafett, etc. Däremot positivt att Tobias hängde med såpass längre trots att jag körde på ganska bra, sist släppte han redan efter 1km trots betydligt lugnare öppning från min sida. Daniel Johansson dök dock inte upp denna gången heller. Liksom Magnus Ohlsson eller kanske David Nilsson som tidigare nämnt att de kanske skulle komma någon gång. Så jag får väl fortsätta plocka hem segrar till samligen... Smiley Även om det kan vara kul med tufft motstånd ibland också. Förra året var jag i något bättre form än nu men fick inte vinna en enda deltävling pga att Magnus alltid var med. David var också med i en och Jonas Andersson i två... Lite sämre toppnivå i år alltså.
2009-03-08 13:58.


Kommentarer till blogginlägget


Grattis till segern! Var det inte kallt att springa i shorts?
2009-03-08Tack! Njaäe... eller både och. Visst är det kallt, men mest om huden. Inne i benet blir det ju massa värme av löpningen. Och man tänker inte specielt mkt på om det är kallt eller inte om benen när man springer. Blir lite lättare att röra benen i shorts, även om det kanske är marginellt. Tänk också på att överskottsvärme är prestationssänkande, pga att kroppen då inte kan dirigera så mkt blod som möjligt till de arbetande musklerna, utan måste skicka ut en viss andel till huden. Och att skicka ut blod till huden är "slöseri med syret" som finns i blodet.
2009-03-08I vilka flingpaket kan man hooka upp dom benmusklerna? ;)
2009-03-08Mina flingor går inte att köpa på ICA utan får specialbeställas från "Bay Area Laboratory Co-operative"! ;)
http://sv.wikipedia.org/wiki/BALCO
2009-03-08Innan jag börjar häckla får jag gratulera till ännu en seger. Lite tufft att springa barbent, tänkte du förbättra solbrännan. Benen ser lite bleka ut. Förresten så åkte vi genom Skutskär när vi åkte hem från Bore Cup igår. Tyckte nog att cykelbanan längs vägen såg lite tråkig ut. Där har du väl cyklat några gånger?
2009-03-08Tack.

UV-strålningen är nog lite klen såhär års för att ge någon bränna. Blek vill jag inte vara, men lätt solbränd räcker för min del. Neger frågar jag inte efter att bli, som de mest brända svenskarna verkar sträva efter. Jag tycker inte ens det är snyggt att bli allt för bränd. Lagom är bäst! (och jag får väl erkänna att jag ligger lite under lagom i dagsläget...)

Cykelbanan tråkig? Nja, jag trivdes ganska bra på alla mina transportcyklingar måste jag ändå säga... Annars hade jag ju inte kört 10-20mil/vecka stora delar av året i två år.

2009-03-08Skit också! Upptäckte precis att jag missade min fjolårstid med 6s!! ;-)
http://www.markus-andersson.se/lopning/rapporter/080309_VC4_ralla.htm
2009-03-08HeHe 15sek bättre än få.... ;) Grattis till ytterlig. en seger!
2009-03-08