Anna Karin D

Svarta hål

Vaknade igår morse efter en sömnlös natt. Det låter i och försig märkligt - kan man vakna när man aldrig somnade? Men jag hade nog en bisarr och förvirrad drömsekvens i något slags dvalliknande tillstånd strax före halvsex.
Varför vissa nätter ser ut sådär har jag inte den blekaste aning om, det finns ingen orsak och konsekvens, och jag står oförstående inför min kropps nycker.

I alla fall. En sådan där natt bådar aldrig gott inför påföljande dag. Jag är sur, men mest är jag ömklig och självfixerad. Lättsårad. Har den kortaste av stubiner. Tolkar allt negativt. Tror att alla (och allt - även döda ting som cyklar, trösklar och dörrar) är emot mig. Och jag inser med ens klart och tydligt att det är med all rätt! Maken till loser, B, fake, bitch och tråktrist tant finns inte. Elak är jag också. Och ful.
Eftersom det är så illa - tänker jag - är det lika bra att köra racet fullt ut. Leva ut all min pessimism och tråkighet. Humorlös in absurdum.

En sådan torsdag var det alltså igår och inte ett enda glädjeämne (som att en helg nalkas till exempel) lyckades distrahera mina svarta tankar. Jag satt och muttrade surt i ett hörn under eftermiddagens seminarium. Kollegor undvek mig. Vädret var olycksbådande och grått och kaffet var kallt. Jag var aggressiv mot min favvo-kollega.
Inte en enda sko stod på skostället utan låg i en hög på dörrmattan när jag kom hem. De brukar de i och för sig göra. Men just igår var det oerhört sorgligt att de låg där och jag var tvungen att gråta lite över eländet.

P, som annars solidariskt brukar ta sällskap med den långsammaste (mig) på uppvärmningsjoggen inför torsdagsintervallerna sprang ifrån mig efter två varv. Det tolkade jag symboliskt.


Idag är det faktiskt bättre. Glömde visserligen att köpa diskmedel. Men det har jag tagit med fattning.
Jag kom faktiskt ihåg toapappret.
2009-03-06 09:40.


Kommentarer till blogginlägget


Men så är det. Vissa dagar sammansvär sig allt mot en. Till och med de döda tingen tycks ha en vilja att göra allt för att ställa till det för en.

Jag sitter och är sur på mig själv för att vissa goda vanor brutit samman och för att jag inte får något vettigt gjort. Så vi kan ta varandra i hand och sitta och sura tillsammans.

Toalettpapper är viktigare än diskmedel. Alltid något att glädja sig åt. Ett av mina stora glädjeämnen är att få ha dig som min vän - även när du är sur och tvär.
2009-03-06Känns som helt rätt sätt att tackla en sådan torsdag.
2009-03-06Oj! va jag känner igen mig! Sådana dagar har jag också. Tyvärr beror de oftast inte på att jag inte har sovit utan av ngn annan sorts utmattning... Bara jag kommer på att det faktiskt är en sådan dag så brukar det kännas lättare. Jag brukar kunna le åt mitt egna löjliga beteende och när jag väl har lett så ler jag lättare :-)
2009-03-06Den dagen du förvandlas till en elak och tråktrist tant lovar jag att hojta till :-) Skönt att det känns bättre idag - och att du kom ihåg toapappret!
2009-03-06Jag har fått 1300 kr i p-böter på mindre än 24 timmar. Ditt liv synes som rena lyxtillvaron i kärleksfull fulländning, i jämförelse. Pilutta dig!
2009-03-06