Markus Andersson

Lätt seger i Vintercup 7

Denna näst, näst sista deltävlingen för säsongen gick i Nybro på vanliga asfalts-5km-rundan, som nu dock var täckt av 5cm blötsnö/modd. Själv var jag osäker på formen efter att knappt ha sprungit något alls på 1,5 vecka. 6km lungt igår och ett lättare intervallpass i fredags (då ansträngning kändes ovant/obehagligt) är ju en helt ok uppladdning, men dessförinnan är 13km jogg i måndags enda löppasset ända bak till förra torsdagen. Känslan på fredagens pass säger också att det vore smartast att öppna försiktigt idag. Dessutom skulle det vara kul om man någon gång fick vinna en spurtfajt på upploppet, jag brukar annars alltid dra ifrån konkurrenter tidigare i loppet om jag har extra krafter kvar.

Enda konkurrenten på min nivå (nästan) var Ålems Tobias Ingvarsson. Vi drog omgående ifrån övriga och trots att jag inte tyckte mig dra på något särskilt hamnade jag först efter några hundra meter. Och i stora uppförsbacken (där jag alltid springer långsammare) upp mot 1km går han inte om som jag trott. Efter första km på 3:34 släpper han t.o.m.

Jaha... vad göra nu då? Normalt hade det ju varit ett tecken på att gasa så det hela avgörs på ett tidigt stadium, men nu hade jag ju inte tänkt att lägga upp loppet så, utan tvärt om ta det lungt och vänta till spurten. Fortsätter i alla fall lätt och avslappnat så får vi väl se om Tobbe kommer ifatt igen. Men det gör han aldrig. 3:35, 3:34, 3:45 och 3:41 in i mål till 18:09, 3:38/km vs Tobbes 18:29.

Vete fasen när jag ansträngde mig såhär lite i ett lopp senast. Lite dumt känns det efteråt, hade jag haft lite koll på vilken sluttid jag var påväg mot hade jag tryckt på lite så jag slapp lite pinsamma >18min.


2009-02-22 14:10.


Kommentarer till blogginlägget


Till och med en ganska kort blogg för att vara T-N. Grattis till segern!
2009-02-22Grattis till segern. Bra tid med tanke på den låga ansträngningen och snömodd.
2009-02-22Stort grattis grabben!
2009-02-22