Anna Karin D

Skadad

Jag lade in en grymt äcklig bild på min fot på min träningsregg. Nu när jag tittar på bilden efteråt, blir jag chockerad över hur läskig min vänstra baktass ser ut.
Urk.
Rosa, svullen och nu tillråga på allt blodig.
Hur kan jag gå omkring med en sån motbjudande fot? Tja, det kan jag uppenbarligen, den går rätt bra att gå med, oftast.

Jag kanske inte ska visa upp den i närbild? Ingen kan ju vara intresserad av att bli påprackad sådant. Men det gör jag ändå!

I varjefall.

Såhär är det: Långpass planerat. Snö vräkt ner från igårkväll. Temperatur stigande. Snö övergår i slask.
Tjockt med slask. Snöröjning obefintlig.
Långpass genomförs ändå, envist som synden.
Samtliga strumpor i min samling har hål. Är det någon som kan rekommendera några bra löparstrumpor som INTE går sönder efter två gångers användning?
Tar på mig dem med minst antal hål - bara ett. Det sitter vid vänster stortå.
Genomblöt efter tio minuter. Växande obehag efterhand i stortåtrakten. Biter stoiskt ihop, inte ett gny över mina läppar! Jo, ett litet, men försumbart, gny. Erkännes.

Vid hemkomsten upptäcker jag att vänster sko är rosafärgad. Se bilddokument.
Trots blodförlusten och ett plågsamt svidande i duschen är jag nu vid gott mod.
Blod, svett och tårar heter det ju.


2009-02-22 12:31.


Kommentarer till blogginlägget


Blod, svett och dårar
2009-02-22Både Nike, Newline och Seger har strumpor som håller bra för mig. Däremot kanske jag borde köpa nya skor innan de sönderfallande bakkapporna äter upp strumporna :-)...
2009-02-22Du skräms, Anna D! När jag läste rubriken trodde jag det var allvar men det är ju bara en skråma, om än en svidande sådan! :-) Löpstrumpor... Nikes är ju absolut de skönaste men jag håller inte med Helena där. De håller urdåligt, typ två gånger som du skriver. Trots det fortsätter jag köpa dem då de är så sköna. Löplabbets egna strumpor är däremot helt outslitliga. De duger bra även om de inte är lika sköna som Nikes. Seger har jag köpt några par nu och deras kvalitet verkar vara bättre än Nikes i alla fall. Å andra sidan finns det nog varken strumpor eller skor som står emot äkta skånskt snöslask...
2009-02-22Detta med strumpor. Löplabbets är i en klass för sig i hållbarhet, och är det normala valet för träning. Sedan på tävling vill man ju ha det lilla extra och plockar fram tävlingskor och skönaste strumporna.
2009-02-22Jag köpte sist mina strompor från Intersport, dem heter DRI-FIT,käns jätte sköna är märka tom. L till vänster och R till höger fot. Jag brukar oxå få hål i vänster storton???. DRI-FIT är hela fortfarande.
2009-02-22Äcklig fot borttagen. (Från träningspasset alltså. nget annat.)
2009-02-22Tur att den bara är borttagen från träningspasset. Hade verkligen varit tråkigt och förödande för framtida löparkarriären om du hade tvingats amputera den! :-(
2009-02-22Jag vill se den!
2009-02-22Nu är den fruktansvärda köttiga bilden inlagd igen. Något beskuren. Det är inte foten.
Hur ska jag få den hel.....
:-(
2009-02-22Naglarna är klippta eller...?
2009-02-22Nämen aj...... Där ser man vilka vedermödor vi löpare måste genomlida för konsten. Blod, svett och tårar. Särskilt de två senare skulle jag säga. Lite blod på det livar sedan bara upp. Ja, bildligt talat, för bokstavligt talat riskerar man att dö. Och tänk att allt detta kan uppvägas av en ack så liten framgång på någon löpartävling, vad än den må vara.
2009-02-23