Anders S

Salig Anne Wibble

Under mitt allt för korta långpass igår lyssnade jag på "Public Service" i "Godmorgon världen". Där gjorde Rakel Molin en fin imitation av försäkringskassans generaldirektör som apropå försenade utbetalningar påminde om Anne Wibbles råd om det kloka i att ha en årslön på banken för oförutsedda händelser.

Det gjorde att jag fritt började associera och tänkte mig funbeat som en budgetsajt istället.

Registrera dagens inköp. Senaste 30 dagarnas konsumtion. Topplistan skulle kunna betraktas ur minst två perspektiv, vem har konsumerat mest och vem har varit sparsam.

Kalender, diagram, (inköps) listor, mål och tom mina (shopping)rundor skulle kunna vara kvar och fylla sin funktion.

Forumet är också väl förberett på förändringen.
Dietdiskussionerna som redan är frekventa kommer att bli än mer centrala när vi börjar tävla om saken. Köp och säljgruppen kommer naturligtvis få en helt annan tyngd.
Vad behöver man med sig på en långshopping? Mobilen, vätska, energi, dasspapper, pengar, spårvagnskort? Ja, allt är lika aktuellt eftersom det kostar en förmögenhet att lätta på trycket i offentliga miljöer och efter ett antal timmar ut och in i affärer sviktar omdömet snabbt utan tillförsel av vätska, socker, salter och mineraler.

Bloggen blir en form av skamvrå eller bikt tror jag. Vårt behov av att blotta vår smutsighet skall inte underskattas.

Diagrammen där man får en bild av proportionaliteten mellan olika inköp är naturligtvis högintressant. Någon lägger 60 % på bostaden en annan 60 % på krognotor. Mindre saker än så har inspirerat människor till kris och utveckling.

Shopping kan vara en drog har jag hört. Kanske kan fliken träningsprogram bytas mot tolvstegsprogram så är vi lite politiskt korrekta. Pulsen skall också fortsättningsvis kunna noteras i samband med inköp. Kanske kan just pulsen kring ett inköp avslöja om det är fråga om bruk eller missbruk? Man har ju hört om pulsmätare som plötsligt skjuter i höjden. Kraftledningar säger den skrockfulle, ett härligt och förbjudet impulsköp säger den insatte och erfarne.

GPS, ett ovärderligt redskap för att effektivisera sin tid och för att kunna se var man varit när man vaknar ur shoppingensruset. Det sägs att Örjan Ramberg genom en kvällstidning fick veta uppå vilken krog han supit bort plånboken föregående natt. Kan vara aningen smidigare att låta GPS:en göra det jobbet.

Namnet "funbeat" kan i stort sett vara kvar, vi gör bara en snabböversättning till svenska..."kulbank"....eller "bankkul" kanske.

För övrigt har jag stela vader idag...


2009-02-02 16:51.


Kommentarer till blogginlägget


Man blir kreativ* av att springa!

* halvgalen
2009-02-02Det är sant! Jag skrattade högt flera ggr under "Public service". Finns det ngt mer skrämmande än att möta ngn som kommer springande för sig själv och då och då bryter ut i till synes oförklarliga gapskratt? Innan jag blev biten löpare hade jag blivit livrädd för vederbörande, men nu är det bara lite mysigt :-) (Det var faktiskt lite jobbigt eftersom jag stundtals sprang kring 4.30 och det är inte skrattempo för närvarande)
2009-02-02Eftersom jag läser väldigt selektivt och utan att kontextualisera kommer jag nu (på din anmodan) att köpa en pulsklocka och ha med mig på krogen.
2009-02-02Är du medveten om att det är en sjukt bra idé? Implementera vetja så blir du rik som ett troll.
2009-02-02Aaa jag är fan imponerad! Helt klart en riktigt bra idé. Jag skulle direkt gå med på en sån sida, lite rädd dock att det skulle främja mitt redan smygande kontrollbehov...

2009-02-02Det är ändå bara en fråga om tid innan kontrollmänniskorna tar över världen! (Eller har de redan gjort det?)
2009-02-03Kul tanke!

När man registrerar sin shopping här så kan man byta ut parametern sträcka mot summa inköp.
Då får man ju snabbt en bild av vem som bränner mest pengar på kortast tid. Man kan ligga på tex
478 kr/tim. Behövs lite nya "tränings"typer med.
Sen är det bara att köra!
2009-02-03478 kr/tim???? Amatör! :-P
2009-02-03