Anna Karin D

Mognad

Kryssande runt med en typisk kundvagn (mycket egen vilja, minimal intelligens) på ICA kan man lura på ett och annat.

Till exempel på alla dessa små lappar och hur man ska få ordning på dem. Inköpslistan. Rabattkupongerna. Pytteparkeringsminilappen.
Det blir aldrig riktigt bra. De försvinner. Även om jag lägger dem i höger innerficka så är de inte där senare. Och hur strukturerade inköpslistor jag än skriver, så missar jag något viktigt. Toapapper är en sådan klassisk oftamiss. Trist, man får ta till kaffefilter.

Låren värker på ett trevligt sätt förresten. Det gör att jag känner mig lite tillfreds, det är ett kvitto på att jag körde duktigt på intervallerna igår.

(Det där var en liten passus utan annan mening än rent skryt.)

Så kan man också lura ut hur man ska packa kundvagnen. Så att inte bananerna och brödet ligger under fem liter mjölk i slutet. För då blir bananerna tillplattade i kundvagnsmönster och lösa och läbbiga. Ruttenheten inträder för snabbt. Ett otrevligt forcerat åldrande. Brödet blir till ströbröd.

Apropå frukt, mognad och åldrande: avocado är nödvändigt. (Har ett lätt beroende.) Hade tänkt mig en sådan som ingrediens i en planerad middag idag. Det visade sig att avocadosarna på ICA är hårdare än sten. Gröna cementklumpar. Kunde knockat en hund med dem. (Om jag fått för mig att kasta en på en sådan, men det fick jag inte.) Kunde också fått en stressfraktur om jag tappade en av dem på foten.
Grävde i avo-lådan, men alla var sten. Köpte ändå tre för 15. Ska försöka forcera mognaden, men det hjälpte inte att lägga dem underst i kundvagnen. Tänker mig att packa in dem i plastpåse med ett etylengasproducerande äpple och ställa arrangemanget över elementet. Det KAN gå.

I päronlådan rådde motsatsförhållandet. Där rådde ålderdomshemsförhållandet.
Ni vet väl vad ålderdomshemspäron är? Sådana päron som fingrarna sjunker in i utan motstånd när man greppar dem samtidigt som ett litet moln av svarta små flugor lyfter.
Urk.
Sådan päron syns ofta hos gamlingar på hem - snälla anhöriga tar dit dem för de kräver minimalt med tänder för att bearbetas. Men de glöms ändå bort, och så kommer flugorna. Och päronen upplöses...
Det finns ålderdomshemschoklad också. Den är överdragen med en tunn vit hinna av tid.
Och lakritsbåtarna...

När kundvagnen är packad blir den ännu egensinnigare. Det är ren tur om den inte drar ner en trave störtskyltade falukorvar på väg mot kassorna för den vill hela tiden dra svårt åt vänster. Märkligt.
För att inte tala om hur den beter sig i nerförsbacken mot parkering och bilar.
Den har väldigt bråttom på ett hoppigt och oberäkneligt sätt.
Man funderar på om det går att konstruera andra sorters hjul?

Jag har inte kommit närmare en lösning på dessa tillvarons små problem idag heller, men strunt samma.

Det är fredag.
2009-01-23 11:07.


Kommentarer till blogginlägget


Det är det jag hävdar; shopping är träning. Räkfyllda avocadohalvor. Mums.
2009-01-23Jag fick en avokadourgröpare i julklapp.
Fattar inte hur jag har klarat mig utan den innan.
2009-01-23Och sjukhusbananer. Mörkbruna och illaluktande och även de med små svarta flugor som tillbehör. För övrigt var det kreativt tänkt att ersätta toapapper med kaffefilter. Mitt mera traditionella tänkande kom till slutsatsen tidningspapper. Och Anna D, bra jobbat på intervallerna igår. Jag missade visst att säga det!
2009-01-23Brukar inte just ICA sälja mogna avocados i 2-pack för ungefär 100 kronor - till alla oss som hittat recept med det i och behöver handla det samma dag?
Jag brukar annars köpa ett helt nät med omogna avvosar och låta dem ligga hemma och mogna. Problemet är att de är omogna, omogna, omogna och sedan plötsligt en dag är alla åtta mogna samtidigt och man måste hetsäta dem innan de blir för gamla (och trådiga).

Nu kan jag annars se fram emot ålderdomstiden - jag älskar sådana päron! Tänk - man tar en tugga och plötsligt har man hela handen full av päronsaft. Mmmmm...


2009-01-23Sharonerna var det inte mycket med va? Tror faktiskt den jag hade i torsdags var köpt där.
2009-01-23Överdragen med en tunn vit hinna av tid, moln av svarta flugor som lyfter....det är en dyster framtid du målar upp, om än poetiskt skildrat.... Bäst vi tränar på och avskyndar åldrandet. *blundar*
2009-01-24