Anna Karin D

Allt som inte dödar mig

...gör mig starkare?

När man nu för en gångs skull sitter här i lugn och ro framför datorn i ett tyst hem utan störmoment börjar man osökt filosofera lite över ett och annat. Livets mysterier och annat mystiskt.

Som det här med träning och mål och vad man egentligen vill med hela grejen liksom?

När jag tänker efter och tillbaka och jämför och analyserar och tittar lite i min kalender här på FB så slår det mig att om jag inte lyckas prestera gnuttan bättre tider på utvalda distanser (för det vill jag, så enkelt funtad är jag, vill vill vill bli liiiite snabbare och starkare) så fattar jag INGENTING.

Jag har ökat min träning rätt så mycket under det senaste 1,5 åren. Från praktiskt taget ingenting till 4-5 pass i veckan. Och det har blivit SÅ mycket mer kvalité.

Någon gång kan jag känna att jag är lite smått patetisk: äldst och präktigt långsammast på alla pass med klubben. Och sliter som ett djur. Blodigt allvar.
En annan gång kan jag istället känna att det är just det som är grejen, det fina i kråksången. Det går ÄNDÅ. Och jag gillar att slita som ett djur.

Det är en liten lyckokick varje gång. Yess, jag gjorde det. Jag gav inte upp.
Det är givetvis en glädje i sig, jag får utdelning för varje pass jag gör i form av den där lilla euforin, lyckan, känslan av att bara finnas, lugnet, och avslappningen.

Men, visst vill jag, hoppas jag, innerst inne.
Att jag jag kapar någon halvminut på milen i år. Och kanske på någon annan sträcka också....?
2009-01-18 14:38.


Kommentarer till blogginlägget


Måste det finnas en och ett mål med allt? Går det inte göra saker bara för skoj eller för att det inte finns något bättre/roligare/nyttigare att göra?
2009-01-18en "mening" föll bort där.
2009-01-18Visst stirrar vi på vår träning och vill göra bättre tider. Jag tror jag kan göra lite bättre tider i år men är övertygad om att Anna D gör det.
2009-01-18Nej, det måste inte finnas ett mål med allting. Eller mening. Men jag är på ett primitivt sätt intresserad av att försöka springa lite fortare. Det är, på ett primitivt sätt, mitt mål.
Varför vet jag inte. Det är hursomhelst INTE för att det skulle vara "nyttigt".
2009-01-18Du glömmer att du faktiskt har förbättrats. Det är mängden som förbättrats. Det tar tid, bara. Nu behöver du ju egentligen inte öka mängden längre och snart tror jag att du kommer vant dig vid den nya nivån så pass att du kan börja fokusera på att förbättra något enskilt pass i veckan. Men allt tar längre tid nu för tiden....
2009-01-18Säg till om du kommer på någon lösning på livets mysterier.
(Jag tycker också att det är intressant att bli snabb.)
2009-01-18