Anna Karin D

Väsentligheter!

På jobbet just nu har mina närmast kollegor och jag många, långa och ingående diskussioner. Djupdykningar. Vi vrider och vänder på saker och ting, ser det ur olika synvinklar. Analyserar. Blir oense. Blir präktigt oense - ändrar oss. Vissa har drämt igen en och annan dörr.

Det rör sig om väsentliga saker:

Såsom huruvida de rosa broschyrerna ska ligga över de ljusblå, eller tvärtom. Om vi ska ha skrivarpapprena i en låda under M:s bord eller ovanför skrivaren.

Vem som ska ställa sina pärmar i det högra hörnet på hyllan och vem som ska ha dem till vänster.
Varför det ligger damm (som bara är synligt för en del av oss, inte för mig) i de nyinsatta skåpen, och vem som ska torka ur det. Om det eventuella dammet har vi diskuterat större delen av förmiddagen och smakat på olika lösningar. Vi har ännu inte kommit fram till något resultat.

Hur de blå plastpluttarna ska sättas in i utdragshyllorna. Och framför allt - VEM som ska göra det. Vissa tycker att vissa får göra allt medan andra (däribland jag) latar sig.

Vi diskuterar också vem som ska sitta inne i hörnet. Vissa av oss tyckte till en början att hörnplatsen verkade mysig och paxade den. Vissa av oss ändrade sig och tyckte hörnplatsen saknade luft. Nu tjafsar vi om..öh, förlåt - diskuterar vi om - vem som istället ska sitta där och låta bli att andas. Och vissa ordentliga klarar inte att sitta bredvid vissa andra med konstant oordning(ex vis undertecknad) på sitt skrivbord och vice versa.

Vi är sex välutbildade, schysst välanpassade mogna kvinnor som har fått vår expedition renoverad.

Det är fantastiskt sandlådenivåigt. Man häpnas. Förundras.

Men det har blivit väldigt spännande att gå till jobbet plötsligt. Nya kluriga problem att lösa (för det gör vi, tillslut efter alla irrvägar) dyker upp hela tiden.

I morgon ska vi dra i långbänk frågan om hörnbordet ska stå i hörnan eller om.....?

Inspirerade, taggade, lite arga och sinsemellan väldigt eniga körde min favokollega och jag ett tufft och koncentrerat styrkepass efter jobbet.
2009-01-14 18:00.


Kommentarer till blogginlägget


Ni behöver en vettig sysselsättning, det är det jag säger när barnen är sådana. :-)
2009-01-14Känner igen mig och fnissar ljudligt framför datorn! :-)
2009-01-14Jo, lite arbetsuppgifter skulle nog lösa det mesta.
2009-01-14Det här ÄR viktiga saker. Det är detaljerna som gör det. Vem som har högst status i gänget. Min förste kyrkoherde hade en skylt på sitt skrivbord; ”Som du har det på ditt skrivbord, så har du det i ditt huvud. I så fall undrar jag hur det ser ut i huvudet på de som har tomt på sitt skrivbord”.

Jag har mitt arbetsrum för mig själv så jag har ingen att gräla på när jag tappat bort något papper eller inser att det där smarta som jag tänkt inte var så smart. Jag har ingen att bråka med om var jag ska sitta eller inte sitta. Men det är väl de som stör sig på damm och pluppar som får fixa det.

Det beror lite på sättet som det görs på också. Besserwissrar finns det lite överallt. De kan gå upp i limningen när det som de tycker är viktigt inte är det för andra. Låter som en för utomstående upplivande tillställning men kan vara jobbigt att själv vara uppe i det säger han som brottats med åtskilliga konstiga exemplar av människosläktet under resans gång och funnit sin tillflykt i de norrländska skogarna i sitt lilla prästgårdspörte men som inte sluppit undan ändå. De finns liksom överallt och genomsyrar hela tillvaron.
2009-01-14