Anders S

Långpass 30 km

Var lite orolig över underhållningen. Tömde min zenstone och ladde med 6 plattor.
Bruce nya.
Paul Simon, en gammal.
En kompis visplatta som jag fick för längesedan men inte lyssnat på.
Beethovens bästa.
Frälsisplattan med Wadling, Sundström och co.
Eldkvarn, genom ljuva livet.

Sen shuffle och iväg.

Det blåser hårt i GBG idag. Första milen fick jag vinden i ryggen och det resulterade i ca 48 minuter. Finaste stunden var när jag passerade Eriksbergs mekaniska och Paul Simon sjöng stämningsfullt om gamla tider. Mina ögon tårades när jag tänkte på hur morfar och gammelmorfar slitit där i hela sina arbetsliv. Morfar var statarpojk som blev förman på varvet. Hmm...kanske skall plocka fram mitt arv från honom, dragspelet som ligger på vinden.

När jag med vinden hårt från sidan passerades av 6:an spårvagn på väg över Götaälvbron sjöng Plura om spårvagn genom ljuva livet. Det var också lite fint.
På rakan mot Mölndal var det total motvind och första och enda klassiska stycket nådde mina öron och tur var väl det för det var inte riktigt någon springmusik. Motvinden gjorde andra milen tuff, strax under 50 minuter.

Efter Mölndal blev det istället vind från sidan och efterhand i ryggen. Höll på att snubbla över en tjock-dataskärm som låg på trottoaren som en något sen 20 km-markering.
Väl tillbaka i lägenheten ser jag att den sista milen gick på under 46 minuter. Sista 5 km i 4.29 tempo. Bra form eller hemlängtan?

Musikmässigt är jag också väldigt nöjd. En riktigt mysig mix av stilar, ambition, salighet, dur och moll.

Totalt snitt landar på 4.46 och jag kan luta mig tillbaka och njuta av att jag landar på drygt 75 km denna vecka. Bra inför Kiel!
2009-01-11 14:39.


Kommentarer till blogginlägget


Oj vilket snabbt långpass.
2009-01-11Plura har alltid haft väldigt bra tajming.
2009-01-11Intressant musikmix, måste jag säga. Och bra långpass och träningsvecka.
2009-01-11