Maria S

Mål och framtidsplaner

Lite känns det faktiskt i kroppen att jag tränade i onsdags fastän jag mest hjälpte till att instruera. Det måste vara fysövningarna för det var mest dom jag var med och gjorde själv. Ikväll blir det ett pass igen och då tänker jag försöka träna hela passet om det inte behövs att jag hjälper till idag också.

Hade tur och fick tag på en tvättid så jag har rena träningskläder också. Det är inte klokt vad man blir glad för lite ibland. Men jag undrar lite varför jag lyckas få dräkten så där stel och hård varje gång jag tvättar den nu. Använder inte så mycket tvättmedel så det är nog inte så att det blir rester av det kvar i kläderna. Kanske ska försöka dosera lite mer sköljmedel kanske? Det är ju ändå bomull så det borde väl fungera med sånt. Några distinkta grundmässiga slag coh sparkar i luften innan passet annars så det smäller ordentligt i dräkten så är den väl mjuk igen om inte annat. *ironisk* Vill ju inte att det blir skavigt att ha den på sig.

Bältet börjar för övrigt bli mjukt och avskavt. Det hade ju varit roligare om det var ett svart bälte man nötte på än det bruna. Men det ska väl inte vara omöjligt nu när jag börjat träna igen att ta sig vidare härifrån. Annars får man väl jobba på att slå rekord i hur urblekt ett brunt bälte kan bli.

Kanske skulle satsa lite på att försöka gå upp på Shodan (första graden av svart bälte) så småningom. Viktigast för mig är att få katorna att se stabila och bra ut. Det är nog min minst starka sida. Ska instruera en del också innan det är aktuellt med såna tankar. Sedan ska jobba mer på Bunkai (praktiska tillämpningar av de olika delarna av katorna) ur ett självförsvarstänk hade jag tänkt. Får be instruktörerna om lite bra tankar runt det. Inte bara utgå från att någon attackerar med en Oi-tsuki (steg fram + slag) i tillämpningarna utan lite mer realistiska attacker. Det kan vara en rallarsving, grepp i kragen eller en knuff i bröstkorgen till exempel.

Ska också tänka ut vad som ska vara mitt specialfokus. Har några alternativ och några som inte är att tänka på. Hmm. Det kommer att ta ett tag det här...
2009-01-09 09:23.


Kommentarer till blogginlägget