Anna Karin D

Helt sjukt

..är det här hemma. Mina åttionio kvadrat är en enda stor sjuksal. Influensans epicentrum. (Det har jag stulit från en träningskompis, men det är så himla bra uttryckt). Jag befinner mig alltså i influensans epicentrum, och inte en enda liten kubikmillimeter luft här inne kan vara virusfri. Jättesjuka, bleka tonåringar ligger utspridda överallt. Och deras tillbehör ligger också utspridda överallt. Filtar. Halstablettspapper i högar. Halvdruckna glas nyponsoppa. Framdragna madrasser framför tv:n, så att de kan se en film liggande nära med täcket och favoritkudden. Halvätna smörgåsar. Morgonrockar. Dvd-filmer.

Ja, de är verkligen sjuka! Det är inget spel för gallerierna! Jag har känt på deras pannor och de är heta. En av dem svimmade nästan i går då han tog sig ur sängen. Det tyckte han var så otäckt så idag har han gått ur sängen i etapper. En blödde näsblod i natt, det är blodspår på mattan. Blodiga bomullstussar här och där.
Det är grymt. Fasa.
Lillebror har just blivit av med sin omgång, den var inte lika tuff som storebrorsornas, men han är blek och lite klen och vill helst bara glo på dåliga program på tv hela dagen.

Jag har blivit en motvillig sjuksköterska. Det är ett jobb jag inte tycker är kul och som jag inte är bra på. Det räcker att vara morsa faktiskt. Väldigt väl.

Endast jag och julgranen är friska, Julgranen är faktiskt kärnfrisk, tror aldrig jag haft en gran som barrat så lite. Det är oroväckande. Då kan vi inte slänga ut den snart som jag vill. Jag får sluta vattna den. Det kommer jag definitivt att göra när jag själv ligger där i denna grymma farsot, för den lär jag inte kunna undvika.

Men tills dess gäller det att träna som en liten iller så länge det går. Ligga på pluskontot. Nu vet jag ju att immunförsvaret tillfälligt sjunker efter ett träningspass, men vilket immunförsvar, aldrig så starkt och spänstigt, kan stå emot denna massiva attack av sjukdom?

Men kanske kunde det hela vänta tills efter nyår? Snälla........?
2008-12-28 12:19.


Kommentarer till blogginlägget


Som mor får du vara allt; hushållerska, sjuksköterska, familjeförsöjerska - ja allt. Hoppas att du klarar dig så länge så ungdommarna hiner bli bra i alla fall. Du vet, när det ser som värst ut blir det ännu värre. Men granen kan du slänga ut när du vill....
2008-12-28Hm... Granens tillstånd kan vara kopplat till luftkvaliteten där hemma. Jag tror vi är något på spåren nu, växthuseffekten tycks trivas allra bäst i influensans epicentrum. Faktum är att jag undrat över var all denna växthuseffekt tagit vägen, med det bistra klimat vi haft de senaste dagarna... Nu vet jag.
2008-12-28Tack Ove för "influensans epicentrum" och för ett intressant uppslag.
Slutsatsen är att allt är granens fel. Jag visst det. Grr.
2008-12-28Känns som ett utmärkt skräckfilmsupplägg. Men helst utan uppföljare?
Cognac och vitlök är utmärkt för (bland annat) immunförsvaret.
2008-12-28Hmmm, tycker A Bohlin att dina söner ska dricka Cognac? Fast han kan nog tycka att du ska ta en, i preventivt syfte då. Eller ska granen få smaka lite...
2008-12-28