Eric Tiger W

Adventskalendern 22:a december

Idage blev det en dubbellucka eftersom jag "råkade" få tag i några sorter som verkade intressanta när jag var inom Systemet i annat ärende.

Huvudluckan var Twelve Days Christmas Ale. Så här ska öl smaka, lagom sötma, lagom beska, perfekt balans och fyllig smak. Finns inte mycket mer att säga. Hade jag kalibrerat betygsskalan efter denna hade det blivit full pott, men eftsrom den är kalibrerad efter Nils Oscars sjua blir det nog ingen fullpoängare i år. Årets hittills första nia och klart köpråd blir det iallafall.

Som efterrätt testade jag Solice d'Hiver från Brasserie Dieu du Ciel i Quebec. Jag hade inga höga förväntningar med en alkoholhalt på 9.8%, men de lyckades att med rejält med smak dölja detta. Bra balans är ett otroligt omdöme för nästan 10%, men de lyckades med det konststycket, och en bra beska och lagom sötma får de med beröm godkänt. Inte riktigt i nivå med Twelve Days, men en åtta är den definitivt värd, och perfekt ackompanjemang till en saffransskorpa eller saffransbiskvier. Se bara till att det inte blir mer än en halv eller så, annars kan julaftonen bli kort Smiley
2008-12-22 20:50.


Kommentarer till blogginlägget