Anna Karin D

En skånsk jul

Julstämning är det inte alls här!
Himlen är blå, temperaturen på min balkong är åtta plus. Det skallrar i fönsterrutorna, men det är ingen ny jordbävning. Det blåser stormbyar. Det är en konstig mix av vår och höst eller nåt, men absolut inte jul. Jag blir grön av avund när jag läser om andras skidturer!! Grönare än den lilla, rätt fula julgran som står nätad och lik en spolformad barrig projektil på balkongen. Där det är åtta grader plus. Den ska in i kväll. Alltså granen.
Fönsterrutorna är lindrigt rena förutom att de skallrar. Man borde putsa dem, men det vill man inte. Dammsugaren är framme, för om man är en normal svensk ska man julstäda.
Å andra sidan kommer granen att barra från dag ett inomhus, så man kan spara dammsugningen till...senare.

En son är sjuk och febrig. En fin liten julinfluensa. Det är svårt att sätta honom i karantän, så förmodligen får vi andra en släng framåt nyår.

Men alla julklappar är handlade och inslagna och gömda på ett ställe alla vet om, så snart blir det nog julstämning även här.

Och eftersom jag är en sann optimist så tror jag fullt och fast att på julaftonsmorgon kommer stora vackra snöflingor att singla ner, sakta och fint, och bädda in hus och träd och människor och cyklar i ett tjockt, gnistrande, mjukt och förlåtande täcke.

Och julfriden sänker sig över hav och land till det stilla pinglet av små bjällror....

Smiley
2008-12-22 13:23.


Kommentarer till blogginlägget


God Jul! Lite tråkigt, men i Falun har vi nu blåst och 3 plusgrader så den fina snön blir till äcklig blask och halka.
2008-12-22Än är det tid kvar för snön och kylan att anlända. Hade varit mysigt! Att lyssna på pinglet från de små bjällrorna borta från din del av Lund. Och snön förstås, den har uppehållstillstånd på julafton. På juldagsmorgonen utvisas den bryskt med chartrad jumbojet. Då ska vi ut och träna igen.
2008-12-22Nu har jag kommit i julstämning. Kom när jag fällde årets jugran på torpet. Inte nätad, men strömlinjeformad efter att ha legat på biltaket och brutna kvistar som fastnat i bildörren.

Men snö har vi, så vi nätt och jämt kom in med bilen.
2008-12-22Vilket underbart julväder du har, jag blir lite avundsjuk.
2008-12-22Det där täcket får gärna dyka upp här också. Förslagsvis redan i morgon.
2008-12-22En skånsk jul är aldrig fel oavsett väder. God jul....
2008-12-22