Anna Karin D

luciamorgon, stel.

Vaknade i morse och konstaterade, med en viss fascination, att träningsvärken är magnifik, storslagen. Ligger i spets. Träningsvärkarnas Träningsvärk.
Några muskler i ljumsktrakten, ett par höftböjare, som vilat lugnt i ca 40 år (för det var väl då man slutade med impulsiva skutt och hopp utan vettig anledning?) har chockats svårt.
Utsidan på höfterna är också lite svårartade idag.
Min gångart i morse var komisk. Tur att ingen var vaken utom jag.

Tänkte ett tag att lägga träningen på is idag. Inte svårt, då hela Lund liksom ligger på is denna lucialördag. Ja, det är frostigt alltså. Kommer att bli en hel hög nya fotledsfrakturer att plåga lite på måndag. (Hehe...ler elakt och gnuggar mina händer som en riktig sjukgymnast..).

Men sedan tänkte jag om lite. Kom till sans och vett. Har man planerat spinning, så har man. Man kan placera sig på en cykel längst bak och fuskspinna. Ingen ser om man vrider upp ratten eller bara gör en avledande rörelse. Och lite genomblödning kan aldrig vara fel då man drabbats av invalidiserande träningsvärk.

Det funkade inte att maska. Spinningsalen smockfull. Fick ingen cykel längst bak. Det fanns män i alla åldrar. Vad har det med saken att göra? Jo, efter en liten ovetenskplig undersökning kan jag konstatera att det knappast fanns en enda tjej över trettio på detta pass. Utom jag då. Medan det var gott om män runt femtio.
Jaja. Jag ÄR åldersfixerad. Bara att leva ut det. Det hör till åldern. Men jag undrar ändå - varför inga tanter?
Det funkade inte att maska- för instruktören var enormt entusiastisk. Riktigt, riktigt bra. Musiken pumpade. Nån slags tekno. Eller vad vet jag? Det lät elektriskt. Inga vaggvisor direkt. Ett raveparty på cykel. Man kommer in i en svettig trans. Trampa tills du dör typ.
Det gick inte alls att maska.

Träningsvärken, den gigantiska, kändes inte ett smack. De nyuppväckta musklerna vilade sig i form medan andra skötte jobbet.

När jag klev av hade jag ont i hälen.

Nu har jag inte ont i hälen längre. Men jag kommer nog snart på en ny krämpa att gnälla över, var så säker!
2008-12-13 12:05.


Kommentarer till blogginlägget


Härligt att du kom iväg! Genomblödning, det är sådant vi gillar. Eller, träningsvärk ska med ont fördrivas. Det är förmodligen genomblödningen man vill åt där med, men det låter tuffare tycker många. Oavsett vilket var det tufft av dig att vägra maska.
2008-12-13Ove--> Tanter i löparskor/cykelskor maska icke!
2008-12-13Men hos oss i "nästan Norrland" är det många tjejer över 30 som spinner. Nog är det väl allt som oftast någon 50+ tjej på passen.
2008-12-13Spinner och maskar, nog tycker jag det låter som tantvarning på de orden... Ni får vara försiktiga så att ingen tror att ni väver, stickar och grejar. :-)
2008-12-13Låter som en syjunta. Men tänk vad det fanns många tanter som gjorde märkliga konster - ja, de gick på kafferep alltså. Kämpa på, visa att gammal är äldst. Tyvärr btukar det kännas så också.
2008-12-13Oh harregud, Ove och hans genomblödningar... det har fått mig i trubbel många gånger!
2008-12-13Oj, hehe, läste hon här, ja, hm, jag har visst rekommenderat lätt jogg i ett par fall där det inte var så bra.... harkel :-)
2008-12-13