Anna Karin D

En väldigt gnällig blogg.

Ynk, ynk.
Vad skulle jag skutta i skogen för? I mörker och snålblåst. I lera och....ööhh..lera. Jag borde inse att jag inte är 25 längre. Jag borde inse att jag inte ens är 48 längre. (Men nu var det ju så himla kul...och jag kände mig så duktig och...på riktigt, liksom.)

Och dom där sprättiga skutten med raka knän, som en misslyckad framåtriktad uppspeedad can-can? Kunde jag ju insett att jag inte kan. (Men då kändes det ju helt ok! Lite skojigt. Småkomiskt.)

Varför kom jag på den märkliga idén att plocka ur mina ilägg? (Men dom gjorde ju ont). Borde inse att det är något lurt med att springa utan ilägg i skorna när jag har haft dem där i 18 år. Borde insett att jag skulle få betala. (Men det gjorde ju inte ont igår?).

Vad skulle jag sedan springa 5 km för? I lera. Och för fort. (Men jag är inte människa att låta mig avhängas. Kan dom kan jag. Korkad inställning.)

Borde inse att min "satsning" på tävlande nästa år är småpatetisk. Borde inse att gammal kropp går sönder. Av att öka på träningen så mycket. Borde tagga ner, inse att jag bör ägna mig åt pynt och julfejande nu (åååh, fy så himla tråkigt) och senare lite sömnad kanske. Eller broderi. Baka bullar.

Bli tant. Skaffa rollator. Eller det kanske är att ta i. Jag är ju inte 80 än. Skaffa stavar då. Gå där mitt i skryllespåren och sprätta brett med stavarna och inte höra ett smack så att ni, hela och friska löpare tvingas ut bland tuvor och kärr. Klippa tantfrisyr o spraya det stelt.
Skaffa pumps. Nej förresten, då får jag ännu mer ont i min stackars stackars onda ömma ömkliga högerfot. Skor från scholls får det bli. Bajsbruna.

Ynk.
Jag har träningsvärk också.
Jag måste kanske opereras. Operationen kommer kanske att gå snett. Och där står jag utan fot...

Va? Överdriva? Jag?
2008-12-12 11:07.


Kommentarer till blogginlägget


Det är roligt att springa så fort man kan så länge man kan.
Kör hårt.

Träningsvärk är bara ett ypperligt skäl att gnälla. (Vilket också är roligt.)
2008-12-12Välkommen till Antikrundan.
Jag blir snart 45 och haft gångstavar i ett par år. Har aldrig kunnat springa - inte ens ifatt flickor. Så hur träffade jag min fru då? Det var hon som hann ifatt mig...
2008-12-12Generellt brukar träningsvärk inte behöva operation. Och om det är till någon tröst kändes mina något yngre ben också ömma igårkväll.
2008-12-12Oss tanter emellan... Våra hörapparater behöver vi ständigt byta batterier i men rollatorn får vänta! Och vårt stolta motto, tänk på vårt motto!
2008-12-12Hihi, du är rolig i all din ynkedom. Det var ju ändå bra att passet tog ordentligt, du körde klokt tycker jag som undvek de allra tuffaste skutten. Nästa gång du kör klarar du ytterligare nåt litet moment. Det tar sin modiga tid, men, sakta men säkert kommer du att förvandlas från schottisdansande stavgångare till can can-dansande löpare!
2008-12-12Jo, lite överdriver du :-) "Gammal kropp går sönder" Vad bra, då har jag ingen gammal kropp! Är du bara lite förståndig, så när våren är kommen så står du där och nervöst fingrar på nummerlappen.
2008-12-12Tant. Gåstavar. Pumps. Träningsvärk.
Check!
2008-12-12