Anna Karin D

Konsten att vara lagom

Det är så svårt att veta vad som är lagom!

Man bör träna lagom mycket, till exempel. Hur mycket är då det? Det kan man inte veta, inte före. Man vet det efteråt, med facit i hand. Om man blir sjuk eller får ont i hälsenan har man tränat o-lagom, troligen för mycket. Om man tränat o-lagom åt det andra hållet, vad händer då? Man blir segare, långsammare kanske. Men det kan också bero på att man har tränat för mycket.
"Lyssna på kroppen". Visst, men kroppen snackar inte klarspråk alla gånger! Den är väldigt kryptisk och oberäknelig. "Använda sunt förnuft"? Ok. Men sunt förnuft är inte alltid sunt! Förnuft är inte alltid förnuftigt! Sunt förnuft är dessutom skittråkigt.

Lagom bör man även vara för övrigt. Man bör till exempel vara passande klädd för tillfället, en slags lagomhet. Inte överdressad, inte för nedklädd. Svårt.
Man ska äta lagom mycket av lagoma saker, till exempel inte alldeles för mycket vispgrädde till kakan. Absolut inte bara vispgrädde. Utan kaka. Men gärna kaka utan grädde.
Frukt är däremot alltid lagom, man kan inte bli o-lagom beträffande fruktätandet.

Så ska man prata lagom mycket. Inte sitta och tiga surt i ett hörn i ett sällskap och prata för lite. Det är provocerande. Man ska kunna svänga sig med väsentligheter, som vädrets beskaffenhet och vilken julskinka man bör köpa. Inte vara för djuplodande vid fel tillfälle.
Man ska inte ta i för mycket heller. Inte babbla. Det ger ett korkat intryck. Det är hemskt när man märker att man trillar in i det där babbelstadiet, man kan bli fullkomligt förbluffad över vilka idiotiska saker som blurpar ur munnen då! Sanslöst!
Då är man inte alls lagom och först efteråt vet man hur man borde betett sig istället. Samlat. Genomtänkt. Coolt. Intelligent. Rätt.

Lustigt nog känns det ibland lite trist med det lagoma.

Är det någon som begriper något av denna märkliga blogg förresten?
Smiley
2008-12-08 16:56.


Kommentarer till blogginlägget


Jag begriper nog lagom mycket av den i alla fall! (skrev en smiley efter men tog bort den, så lagom vill jag inte vara)
2008-12-08Gillar du Ludvid Rasmusson? :)
Hade lika gärna kunnat vara han som kåserat det där.

Bra skrivet!


2008-12-08:-)
2008-12-08Jag var lagom pigg för att förstå lagom mycket om det du skrev xD
Texten var ass bra !! ;D
2008-12-08Lite svårt att veta hur jag ska kommentera den här bloggen lagom mycket på ett lagom sätt...
Understundom behöver vi få lägga av oss alla lagom och vara gossen och fröken Ruda som ställer till lite bus och ofog. Usch, vad världen skulle vara tråkig annars.
2008-12-08Usch, jag är rädd för olagoma människor! :-) Du ska höra Ove när vi är och handlar mat... han skriker över hela mataffären och frågar om vilken mjölk etc vi ska ha. Jag låtsas som om jag inte känner honom. Usch!
2008-12-08Karin: om du visste hur många olagoma människor som passerar affären varje dag skulle du inse att Ove inte är särskilt olagom :-) För övrigt tar jag alltid massor av grädde till kakan. Det är lagom. För mig.
2008-12-08En av få reklamfilmer som jag verkligen gillar är Svenska spels uppmaning att spela lagom, som illustreras av en kille som gör allt alldeles för mycket. Till tonerna av Real wild child.

I övrigt finns det inget som heter för mycket vispgrädde.
God morgon!
2008-12-09