Maria S

Att lyssna på kroppen

Den intensiva starten på tränandet, den mörka årstiden och gårdagens tvättstugedag-disk-middags-marathon tog ut sin rätt. Satte mig inte ner nånting knappt igår kväll efter att jag kom hem från jobbet. Det gör inget att man inte har några tv-kanaler att tala om såna dagar i alla fall. Hann inte titta på tv ändå. Sov gott i natt och i morse.

Varvade ner med lite glögg och pepparkakor innan jag gick och la mig i alla fall. Bra för själen, helt klart. Har släppt det där med att nitiskt göra "rätt" med kost och sånt och se till att jag äter tillräckligt ofta och riktig mat istället för så mycket mackor och annat mellanmålsaktigt till middag. Det går bra just nu. Sedan kan man ju fundera på om mängden gott som godis och kakor kanske är lite väl stor just nu och kanske inte vid rätt tillfälle alltid men det kan jag justera senare. Man ska inte försöka fixa till alla brister och fel på en gång. Det orkar nästan ingen utan att förr eller senare ge upp. En sak i taget.

Ikväll ska jag försöka komma iväg till träningen. Kroppen är lite tung och trött men det tror jag hänger ihop med att jag tränat rätt mycket på ganska kort tid efter uppehållet jag haft. Kanske skulle kroppen må bra av lite återhämtning nu. Ska ju hjälpinstruera på kvällens pass så om jag vill kan jag ju styra det till att inte köra för hårt med min stackars kropp. Annars blir det ju lätt att jag bara öser på allt vad jag har.

Hur hårt jag kör på träningen får pulsen bestämma. Om den går upp för mindre ansträngning än vanligt och tar längre tid på sig att lugna ner sig än vanligt så vet jag att det är dags att ta det lugnt. Beter den sig som vanligt så är det bara att köra på.

Nu är det bara att hoppa i den vita pyjamasen och tassa upp på mattan och sätta igång och träna och se vart det tar vägen!
2008-12-03 12:16.


Kommentarer till blogginlägget