Maria S

Träningsläger i Koryu Uchinadi

Helgens träningsläger i Koryu Uchinadi var riktigt roligt. Mycket nytt att träna på och testa och känna på. Renshi Per-Ivar Andersson utmanade våra huvuden och sedan var det upp till oss själva att köra ett lagom tempo på det vi gjorde så man orkade hela lägret ut. Jag säger bara det, jag har träningsvärk i benen nu och är rätt matt i kroppen rent allmänt.

Vi gick igenom ett antal drillar och en hel del applikationer på Kata. Mycket var nytt även för mig, jag som hade trott vi skulle gå igenom saker som jag provat på förut och som jag skulle bli bättre på. Istället fick jag mera saker att öva på. Så nu får jag sätta fart och träna lite mer helt enkelt!

Några saker vi gick igenom. Hiza Hiji Futari Geiko, Butterfly Wings drill (ska ta reda på Japanska namnet på den), Tegumi för raka slag, krokar och blockering av rakt slag där man fångar armen slår med ovansidan av handen i sidan när man drar armen förbi till andra sidan, slår till i ansiktet när man drar förbi armen till första sidan igen, slår ner på punkten precis under armvecket och slår upp mot halsen innan man slår ett slag mot chudan så den andra personen får göra övningen. Vi tränade också på en del avslut på en av tegumidrillarna. Skoj! Dålig beskrivning men jag fixar till den sedan när jag hinner skriva lite bättre. Det här sista blev mest för att komma ihåg själv just nu .
2008-12-02 00:00.


Kommentarer till blogginlägget