Anna Karin D

oinspirerat

Vet inte om det var förra veckans flitiga tränande som sänkte mig, spikade en spik i kistan och droppade en droppe i en redan full bägare.
Eller om det är vädret. Nej, vädret är det inte. Att skylla på vädret är att göra det lätt för sig och använda sig av en klyscha. Vädret blir så ofta utsett till syndabock för allt möjligt elände: Deppighet, värk i knäna, ont i huvudet, missade träningspass, dålig kondition, förkylningar, elakhet, fetma etc etc. Och till detta är vädret oskyldigt som ett lamm.

Denna tisdag är inte grå. Grå är en alltför klatschig färg för att stämma in på denna tisdag. Beigegråsmutsvit med en viss trött solkighet. Meningslöst uttjafsat tjafs på jobbet. Neddragningar. Gnälliga ord sagda minst en gång för mycket. Ord utan mening.
Handlingar utan mening. Arbetsuppgifter utförda utan mental närvaro. I en seg, trög motström. Vill sova. Längtar till kvällen, till sängen, till lakan, kudde...sova tungt, länge. Har inte blivit så på ett tag- vaknar ideligen, vaknar stel, seg, öm i käkarna och med konstiga drömmar cirkulerande i en hjärna som inte kan hitta off-knappen.

Men inte är det synd om mig inte. Det är bara det att denna tisdag är en orgie i tristess! Den innehåller inte ens lite skönt svidande melankoli, den är bara ett enda stort uttråkat "jaha".

Drar ner lite på träningen denna vecka. Tror det är bra. Löppasset matchade resten av dagen perfekt. Bara det.


Men jag kommer igen!
2008-11-18 18:04.


Kommentarer till blogginlägget


Skyll på vädret. Detta höstväder är inte oskyldigt som ett offerlamm, detta väder kan det allra mesta skyllas på. Men du var ändå ute och sprang. Bra så, Anna D! Dessutom ska man ju växla mellan hårda och lätta träningsveckor, för att hitta suget, för att låta kroppen återhämta sig. Tänd ett ljus och mys, med din kopp av te!
2008-11-18Och även tisdagar tar slut till slut. Tänk på det.
2008-11-18Jag skrev i texten till mitt träningspass att man är väl en riktigt löpare som tränar en dag som denna. inte ordagrant, men med den innebörden. Var hälsad du stora löpare nere på Kontinenten!
2008-11-18ALLA på mitt jobb är trötta och ser halvdeprimerade ut. Det är normalt! :-)
2008-11-18