Anna Karin D

Hår och styrketräning

Eländigt väder här idag, man får leta noga och vara på ett synnerligen positivt humör för att hitta skönheten i den här fredagen. Piskande regn, skåneblåst. Mörkt, tungt, gäspigt.

Var hos frissan. Det krävdes full mundering med stövlar (visste knappt att jag hade sådana, men det hade jag, dammiga och svårhittade), regnbrallor och regnjacka för att cykla dit.
Alla frisörers våta dröm är att göra mitt redan lockiga hår hysteriskt fårpälskrulligt med någon rolig produkt. Jag låter dem hållas. Låtsas att det är fint. Åker sedan hem och tvättar ur kletet. (Jag är säker på att de har oerhört kul sedan, berättar för familjen vid middagsbordet - "ni skulle ha sett...haha...pudel...hihi..." )
Nu cyklade jag inte raka spåret till duschen utan istället till gymet. Det var modigt gjort av mig, med tanke på att det finns andra som tränar där.
Jag var nyklipptast på gymet.
Och galet krullig.
Och stank hårprodukt.
Jag undvek alla speglar, de hade gett mig fnissanfall och jag hade tappat koncentrationen och tränat dåligt och det hade inte blivit några muskler idag. Heller.

Trots allt - hemma igen, pudelstuket nedtonat, gråheten därut är kvar, men det är fredag och det finns stearinljus att tända och varmt te att smutta på.

Inte helt fel!
2008-11-14 13:59.


Kommentarer till blogginlägget


Jag är särskilt förtjust i ordet "nyklipptast".
2008-11-14Varmt te?! En fredag kräver väl andra drycker, såsom lite VIN! Fast pudlar kanske inte dricker vin...
2008-11-14Ljus är tända, trevliga tidningar är inhandlade, friden har lägrat sig i min kropp. Det är helg. Ha en skön stund med ditt te!
2008-11-14