Anna Karin D

Quick fix

Vaknade klockan 4.32 på min lediga fredag och kunde inte somna om. En konstig dröm satt kvar i mitt medvetande - jag var på ett matställe någonstans med några av mina vänner, minns att det var arbetskamrater inblandade. Stället var målat i en påträngande orange färg. Vi åt frukt från ett fat och någon påpekade att det var ohygieniskt att plocka frukt från samma fat, att vi borde ha handskar på oss och desinficera frukten före intagandet. Jag minns att jag protesterade och kände mej personligt påhoppad, som om jag vore en smutsgris och orsak till all världens bakterieutbrott. Efter en stunds diskussion blev jag fruktansvärt arg och kastade frukt och tallrikar i golvet. De studsade tillbaka. Mina vänner, som höll sig överseende och lugna vilket gjorde mig ännu mer upprörd, drog iväg och lämnade mig kvar ensam tuggande på en smörgås..(!!!)
(Jobbar på sjukhus, var på arbetsmiddag igårkväll, vilket kan förklara vissa passager i denna dröm).
Vaknade därför på ett vidrigt humör. Arg, ledsen och himla stressad. Till stressen fanns heller ingen anledning - men idag är det tydligen en sådan dag då två saker att göra känns på tok för mycket.
Gormade alltså på sönerna om diverse olägenheter som råkade dyka upp i min väg redan på morgonen: strumpor på golvet, odiskade tallrikar, träningskläder som inte läggs på plats, tröga datorer och alla j-a räkningar jag måste betala. Skickat surt svar på sms från P.
Allt var ju inte sönernas fel. Eller P:s. I synnerhet inte P:s.
Jag ska be om förlåtelse. Vara snäll, baka äpplekaka.

Brukar må bättre efter lite springande. Sprang alltså en runda i slött tempo, runt fyrtio minuter. Ligger nog ändå rätt bra i planeringen med jogging eftersom jag ska tävla på söndag, Yddingeloppet. Ska ju ha lite krafter kvar då ju.
Kändes bara marginellt bättre med lite endorfinpåslag.
Har svårt att organisera mej - istället för att betala räkning skriver jag bloggar på Funbeat. Jag dammsuger ett hörn, ger upp. Försöker röja i röran i vardagsrummet men kan inte hålla tråden...ringer Lunds kommun angående en fritidsavgift och får till svar att "personen du söker är tjänstledig, återkommer IMORGON kl 8.00.." Märkligt, jobbar hon på lördagar? Stackars människa.

Ska nog ta lite kaffe. Och några mackor?

Måste bli snäll till ikväll! Då kommer P och vi ska ha en kväll på tu man hand, det var en hel evighet sedan och jag får ju inte sabba dessa sällsynta tillfällen med ett bottennappshumör.

Jag behöver en humörmässig quick-fix. Tips?

Smiley
2008-10-24 10:47.


Kommentarer till blogginlägget


Lycka till på söndag! Vi kanske åker ut i egenskap av reportrar om vädret tillåter.
2008-10-24Infann sig quick-fixen? Jag gjorde iaf vad jag kunde för att det skulle bli bra :-)
2008-10-25