Anna Karin D

Superpass!

Styrkt och taggad av en schysst dag på jobbet, av att ha börjat erkänna mitt rätta jag, av Olles lyckade gitarrlektion utan ilska och tårar, av frånvaron av förkylning och fotobehag samt en bombfri natt tog jag bilen till Skrylleskogen just då dagsljuset började vika denna regniga tisdag. Och det vill säga rätt tidigt - jag började springa strax före halvsex, och då började det bli lite skumt. Men det gör mig ingenting, gillar den blå skymningstimman. Det är som om det vikande ljuset gör färgerna intensivare just innan man inte kan se dem alls. Boklöven till exempel, i högar på marken. Nästan lysande i sina rödbruna, gulbruna, lejongula nyanser. Finstämd mosaik.

Och nu skulle jag springa ett meningsfullt pass! Dra på lite, jag inser att om jag ska bli lite snabbare så måste jag kanske träna på att springa lite snabbare också. Den ramlar liksom inte bara över en, snabbheten alltså.
"Snabb" är väl förresten tidernas överdrift i och för sig, men allt är ju som bekant relativt.

I tidernas begynnelse då jag tränade på allvar, körde jag ofta fartlek. Häftigt att den definitionen finns än! Nu blev det fartlek, det känns lite mindre pretentiöst än intervaller och snabbdistans.
Jag kände mej så duktig! Så seriös! Så "på riktigt"! Jag - en löpare! Yess! Kör fartlek! Har tights! Springer om...(nja bara en person sprang jag om. Han hade stavar i händerna).
Det gick bra. Sprang så leran sprutade. Löven for. Drog på i de hiskliga (jodå, fråga de som upplevt slutet på 7an/10an i skrylle..) backarna. Flåsade lagom mycket.

Men tiden var ju inget bra. Trist. Skiter i tiden. Går på känslan.

Kom hem i mörker och parkerade bilen på ett ställe jag tror är bombfritt och utan risk för fallande almsjuka almar.
Mår himla bra.
2008-10-21 19:03.


Kommentarer till blogginlägget


Kvalitetsträning när den är som bäst.
2008-10-21Men, har inte Leif varit här och skrivit någonting? :-) Jättebra pass med fin känsla. Må det fortsätta så och med bombria nätter! (själv gick jag på yoga med systrarna Kallur)
2008-10-21Bombfria menar jag. Eller möjligtvis bombbefriade. Ingenting annat.
2008-10-21Inte vågar jag skriva något. Det får man bara äta upp efteråt :-) Dessutom tror jag att FRA granskar denna blogg. Bomber och granater kan locka den främste av spioner...
2008-10-21