Anna Karin D

fredagsoptimism

Ah, fredag, min lediga dag!
Det är på fredagen allt ska hända! Det är då jag ska göra det jag inte hinner på måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Och som jag inte vill göra på lördag och söndag.
Barnen i skolan, jag ensam. Mmmm.... Hela veckan säger jag optimistiskt om saker jag inte hinner (dvs har lust) att ta tag i just då att "det gör jag på fredag". För då har jag oceaner av egen tid! Jag ska i och för sig storhandla och stortvätta, men det kan ju inte ta så lång tid. Ska ringa optikern och frissan också, men det gör man i farten. Två sekunder. Denna fredags verkliga utmaning är att försöka begripa lillpojkens gitarrläxa (mystiska noter), men det ska nog ordna sig. Jag har ju hela dagen på mig. Att plinka.
Och så ska jag fika! Mmmm, grundligt, och länge. Smutta på kaffe som inte smakar beck och tjära (som på jobbet). Tugga i mig mackor. Sitta vid köksbordet utan att studsa upp och ner hela tiden. Tugga mackor och filosofera över tillvarons gåtor. Drömma. Lugn o ro.
Så ska jag slappa i soffan. Läsa min deckare som jag ideligen somnar ifrån på kvällen. Härligt. Flera timmar ska jag ligga där och begrava mig i litteraturen.
Kanske en tur till Malmö? Har lovat mig själv nya löpskor efter Lidingö. En sort mer mer studs i. Japp, det får det bli!
Ja, jag ska givetvis ta mig en skön skogspromenad också. Inget löpträningspass - jag sprang intervall igår. Det känns. Man ska vara rädd om sina gamla muskler.

Startar tidigt och optimistisk, kör i ottan till ICA Tuna. Har inga parkeringspengar. Skit också, varför ska man betala för att parkera där?? Hittar parkeringspeng till slut efter genomletning av Toyotan, men nu har jag å andra sidan inga kundvagnspengar. Får växla. Handlar fruktansvärt mycket mat, allt som jag behöver för åtminstone några dagar. Välplanerat. Kommer till och med ihåg toapapper. Heja mej, det brukar jag alltid glömma! Detta bådar gott inför dagen.

Det ska nu bli gott med fika efter detta styrkeprov. Kan man fika redan halvtio? Nej, det verkar lite slappt och slafsigt. Tar fram dammsugaren där den står och samlar damm bakom soffan. Dammsuger lite håglöst i vardagsrummet. Dammsugaren verkar också rätt håglös. Ajdå, påsen är full.
Jag glömde köpa dammsugarpåsar. Kan man tillverka sådana av toapapper (som jag ju kommit ihåg att köpa)?
Överger projektet.
Det får bli fika. Filterpåsarna visar sig vara slut. Det var väl attan! Vet att man till nöds faktiskt KAN tillverka sådan av toapapper, men det blir inte bra.
Pulverkaffefikar. Bara snäppet godare än automattjäran på jobbet.
Optimismen får sig en törn.
Ringer optikern och lyckas komma fram efter sjunde försöket.
Hittade billig lax på ica och förbereder en god och sanslöst nyttig middag genom att lägga dessa laxbitar i marinad. Det slår mig plötsligt att två av sönerna hatar lax som pesten. Vad ska de då äta? Hittar inget i frysen. Det får bli hamburgare, halvfabrikat. Skyll er själva. Ni går miste om omega3.
Går till när-ica för att köpa hamburgare samt kaffefilter. Dammsugarpåsarnas frånvaro har jag totalglömt.
Kommer hem med hamburgare och tuggummi.
Fråga mig inte vad som hände i butiken! Jag är förundrad.

En av sönerna har kommit hem, det är lunchrast och skolan serverar nåt oätligt. Värmer en något mer ätlig lunch (nudlar) i micron. Sonen tillfälligt tillfreds.

Ringer frissan, men drabbas av ågren och lägger på.

Har inte börjat läsa min deckare. Men nu är det tvättid! Så om en stund! Bär ner en enorm tvättbag till tvättstugan. Laddar maskinen. Kollar mail. Det tar tid, min dator är lika trög i skallen som jag.
Tömmer maskiner, laddar tumlare.

Nu är det deckardags!! Ah, härligt, mord, spänning....Somnar efter två sidor. I soffan.
Väcks av en annan son som kommer hem från skolan. Får rusa ner till tvättstugan två sekunder före fyra, tömmer....

Och nu är laxen äten. Hamburgarna också. Skorna är oköpta, skogen ogådd i, dammet kvar under byrån, gitarrgåtorna olösta och frissan vet inte att jag vill klippa mig.
Fredagskvällslättjan breder ut sig. Det blir inte mer gjort.
Men nästa fredag, då j-ar!
2008-10-03 17:02.


Kommentarer till blogginlägget


Ha ha! :)
Känner igen mig så himla mycket,
kul skrivet!
2008-10-03Ha ha! :-) Visst är det störigt att man måste betala vid ICA Tuna, för man kan ju ge sig den på att man glömmer att visa kvittot i kassan när man betalar (för att få tillbaka pengarna). Tacka vet jag Willys gratisparkering! Trevlig helg!
2008-10-03